Mijn dochter heeft nu een slaapkamer, een grote speelzolder én een tuin. Dit is wat we wilden!

Woning - November 2017

Rudy en Isabel hadden nooit verwacht dat ze voor hun budget een gloednieuw huis zouden kunnen bouwen. Tot ze via het internet op de Durabrik-verkaveling in Peutie stuitten.

Niet zo veel duurder dan een bestaand huis

“Mijn man en ik wilden graag ons appartement inruilen voor een huis met een kleine tuin, zodat mijn dochtertje van acht wat meer buiten kon spelen. Eerst keken we via het internet uit naar een bestaand huis, want we hadden niet gedacht dat we met ons budget een nieuwbouw zouden kunnen betalen.” Maar toen Isabel en Rudy ontdekten dat een nieuw huis van Durabrik in Peutie niet zó veel meer kostte dan de bestaande huizen in de buurt, was de knoop snel doorgehakt. “Na een gesprek met de bank, was er zelfs nog ruimte om onze elektriciteitsinstallatie een upgrade te geven. Zo kunnen we later gemakkelijk domotica installeren.”

Ideaal voor niet-klussers

“Als je een nieuw huis gaat bouwen, weet je dat daar veel bij komt kijken. En daar hadden mijn man en ik wel wat schrik voor, want we zijn allebei absoluut geen doe-het-zelvers. Maar onze projectleider Patrick nam echt de hele opvolging uit handen. Het enige wat wij moesten doen was een leuke aankleding kiezen. Ik sprong ook elke dag eens binnen op de werf, want ik passeerde er toch om naar mijn werk te rijden. Als ik een vraag had, deed ik een belletje naar Patrick en die loste dat dan meteen op.”

Prima ligging, mooie living met open keuken

De ligging van hun nieuwe huis vinden Isabel en Rudy ideaal, op nog geen kilometer van haar werk en met een goede verbinding naar Rudy’s werk in Anderlecht. Peutie zelf vindt Isabel “een gezellig dorp” en de nieuwe buren vallen prima mee. “We zijn met ons gat in de boter gevallen.” In hun huis houdt Isabel vooral van de living met open keuken: “Ik sta graag in de keuken en vind het leuk dat ik dan contact houd met de andere mensen in huis.” Dochter Nora is vooral heel tevreden over haar slaapkamer én de grote speelkamer op zolder. “Later wordt dat waarschijnlijk haar slaapkamer: daar kan ze dan lekker luid muziek spelen zonder dat wij er last van hebben.”

Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine