Corina en Marco bouwden in Varsenare hun nieuwe thuis

Woning - Juli 2022

Corina en Marco bouwden achttien jaar geleden hun eigen woning in Zedelgem. Intussen zijn hun kinderen twintig en zestien jaar oud en begon het te kriebelen om opnieuw te bouwen. Deze keer wilden ze wel meer uit handen geven. Zo kwamen ze al snel uit bij de sleutel-op-de-deur woningen van Durabrik in Varsenare.

Waarom waren jullie op zoek naar een nieuwe woning?

Corina: “Nu onze kinderen al wat ouder zijn, vonden we het tijd om naar iets kleiners uit te kijken, zonder daarbij te moeten inboeten aan kwaliteit en comfort. Ook nu was er de goesting om  te bouwen, maar we wilden toch net iets minder zelf doen dan tijdens ons vorige bouwproject. Alle opties lagen nog open: bouwgrond kopen, een oude woning verbouwen of een nieuwbouw kopen. Tot ik op Immoweb aan het scrollen was en mijn oog viel op het nieuwbouwproject van Durabrik in Varsenare. De woningen hadden de strakke witte bouwstijl waar we naar op zoek waren en het project lag op amper zeven kilometer van onze oude woonst. Zowel mijn man als ik doen er vanuit Varsenare minder lang over naar ons werk en ook de school van onze dochter is dichterbij. Toen waren we meteen verkocht.”

Hoe hebben jullie het volledige bouwproces ervaren?

“We hebben op plan gekocht, wat best wel spannend is. Maar wat zo leuk is aan Durabrik is dat je erg veel inspraak krijgt over het interieur. Zo waren er initieel vier slaapkamers voorzien in de woning. Omdat we er maar drie nodig hebben, hebben we een muur laten slopen en een extra badkamer en bureauruimte ingericht op de eerste verdieping. Beneden in de garage hebben we dan weer een muur toegevoegd. De interieurconsulente heeft ons erg handige tips gegeven over de inkleding van de badkamer en de keuken. Zo vroeg ze ons of we wel twee lavabo’s nodig hadden. Aangezien mijn man en ik praktisch nooit samen in de badkamer staan, hebben we één lavabo weggelaten en hadden we meer opbergruimte.

Ook de materiaalkeuze is erg vlot verlopen. Qua kwaliteit en comfort kunnen we ons nu wat meer permitteren dan toen we als starters bouwden. We wilden echt dat alles meteen 100% in orde was, en volledig afgewerkt op het moment dat we erin zouden trekken. Dankzij het ruime aanbod bij de leveranciers hebben we al het materiaal kunnen kiezen dat we op voorhand voor ogen hadden.”

Zouden jullie Durabrik aanraden aan familie en vrienden?

“Wat we zo fijn vinden aan Durabrik is hun heldere communicatie. Tijdens het traject hielden de Durabrik-medewerkers ons goed op de hoogte en kregen we alle hulp die we ons konden wensen. Ook het klantenportaal was een erg handige tool. Ik heb er persoonlijk veel gebruik van gemaakt om de boekhouding nauwgezet bij te houden. Een beetje beroepsmisvorming, vrees ik. Alles wat je nodig hebt, vind je er terug. Van offertes en facturen tot belangrijke attesten.”

Hoe bevalt jullie nieuwe buurt?

“We wonen hier erg graag. Onze nieuwe woning ligt in een rustige buurt in Varsenare en toch is alles dichtbij. Ook Brugge is niet ver. We komen van een alleenstaande woning en zijn nu heel tevreden in een rijhuis. Dat wil wel wat zeggen, want dat zouden we niet eender waar gedaan hebben. Inmiddels hebben we trouwens ontdekt dat een gesloten bebouwing ook heel wat voordelen heeft. Zo is het contact met de buren enorm fijn. We piepen regelmatig eens bij elkaar over de tuindraad om een babbeltje te slaan. Onze buren zijn stuk voor stuk prachtige mensen.”

Wat is jullie favoriete plekje in huis?

“Voor mij is dat de woonkamer met open keuken. Dankzij de zuidelijke oriëntatie en de grote ramen valt er veel licht binnen. Ook met de grootste badkamer zijn we super tevreden. Het materiaal is top. Onze keuze om het bad weg te laten en een grote spiegel te plaatsen, is een echte winner. De ruimte is optisch veel groter.”

Waarom voelen jullie je hier 100% thuis?

“We hebben onze nieuwe thuis echt helemaal kunnen inrichten zoals wij dat wilden. Gezelligheid en warmte staan hier centraal. Op het werk denk ik na anderhalf jaar nog steeds vaak ‘Yes, het is bijna tijd om weer naar onze warme thuis te gaan’.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine