Klantenverhalen

Een woning kopen of bouwen, het klinkt als een grote stap met heel wat onzekerheden op de weg. Deze mensen gaven hun avontuur in handen van Durabrik en vertellen je graag hun verhaal.


Hannah en Jaron wonen voor het eerst samen in Aalst

Hannah en Jaron verhuisden een halfjaar geleden naar hun eerste stekje samen. Zij mogen sinds dan residentie Carlton in het centrum van Aalst hun nieuwe thuis noemen. “Het is spannend om een appartement op plan te kopen, maar het resultaat is precies wat we ervan verwacht hadden.”

Lees het hele verhaal van Hannah en Jaron

Nadine en Rudy komen thuis in Niel

Nadine en Rudy zijn zeven maanden geleden in hun nieuwe thuis in Niel getrokken. Ze wonen dichtbij de A12, maar toch erg rustig. Het is de perfecte plek om te onthaasten en 100% te ontspannen. 

Lees het hele verhaal van Nadine en Rudy

Een nieuwe start voor Jan in Wevelgem

Jan Verschatse kocht samen met zijn moeder een gesloten bebouwing in het Durabrik-project in Wevelgem. De aankoop van een nieuwe woning betekende voor hem een nieuwe start. Een aantal maanden geleden trok hij er samen met zijn drie zoontjes in en ze voelen zich er nu al helemaal thuis.

Lees het hele verhaal van Jan

Eerste kopers in Niel

Familie Hellemans leerde de verkaveling in Niel kennen dankzij een folder in de brievenbus. Na hun bezoek aan een kijkwoning en de site zelf, twijfelden ze niet lang om over te gaan tot aankoop.

Lees het hele verhaal van Sofie

Totaaloplossing voor bestaande bouwgrond

Familie De Buck verkocht de ouderlijke woning en grond aan Durabrik die er een mooie verkaveling van maakte. Familie De Buck kreeg in ruil een eerlijke prijs én een opbrengstappartement.

Lees het hele verhaal van Familie De Buck

Corina en Marco bouwden in Varsenare hun nieuwe thuis

Corina en Marco bouwden achttien jaar geleden hun eigen woning in Zedelgem. Intussen zijn hun kinderen twintig en zestien jaar oud en begon het te kriebelen om opnieuw te bouwen. Deze keer wilden ze wel meer uit handen geven. Zo kwamen ze al snel uit bij de sleutel-op-de-deur woningen van Durabrik in Varsenare.

Lees het hele verhaal van Corina en Marco

Het resultaat is nog beter dan verwacht

Enkele maanden geleden spraken we al met Megan en Michiel toen ze hun Durabrik-woning in Oostrozebeke net gekocht hadden. De aankoop van een huis op plan was best spannend. Nu ze er al een tijdje wonen, kloppen we opnieuw bij hen aan om te horen hoe het met hen gaat en of al hun verwachtingen ingelost zijn.

Lees het hele verhaal van Megan en Michiel

Eveline keert terug naar haar roots

Eveline is net naar haar nieuwe Durabrik-woning in Muizen verhuisd. Na enkele cohousing-projecten en een tijd in het buitenland te hebben gewoond, vond ze het hoog tijd voor een eigen stekje, dicht bij de plek waar ze als kind opgroeide. Aan de Leuvense Vaart kan ze naar hartenlust sporten en wandelen en vanuit haar tuin hoort ze de dieren van Planckendael gezellig kwetteren. Meer heeft Eveline niet nodig om zich hier 100% thuis te voelen.

Lees het hele verhaal van Eveline

Op eigen benen staan in Varsenare

Lauren en Jonas, een jong koppel uit Gistel en Varsenare wonen sinds kort in hun nieuwe woning in Varsenare. Haar ouders kochten het huis als investering, zij gaan het samen van hen huren. “Samenwonen was de logische volgende stap in onze relatie. Dit wordt ons eerste eigen stekje, de plek waar we samen volledig tot rust kunnen komen. We kijken er enorm hard naar uit om op eigen benen te staan.”

Lees het hele verhaal van Lauren en Jonas

Autoluw wonen - Elien en Gert-Jan maken de balans op

Elien en Gert-Jan kozen bewust voor een autoluwe buurt. Hun auto staat niet voor de deur geparkeerd, maar op een parkeerpocket verderop. Benieuwd hoe dat werkt? Elien vertelt er je meer over.

Lees het hele verhaal van Elien en Gert-Jan

Een huis dat tot 2050 geen energierenovatie nodig heeft

De nieuwbouwwoning die Steven van Durabrik kocht in Roeselare, liep al behoorlijk voorop op de huidige en toekomstige energienormen. Maar Steven wilde graag nog een stap verder gaan. Hij kreeg daarbij volop steun en advies van Durabrik en woont nu in een bijzonder energiezuinig huis met een EPC van maar liefst -1!

Lees het hele verhaal van Steven

De start van een nieuw avontuur

Nadine en Rudy leerden elkaar kennen op de werkvloer. Ze wonen ondertussen al een tijdje samen in een appartement, maar dat wordt te klein voor hun nieuw samengesteld gezin. En dus gingen ze op zoek naar een eigen thuis. Via de dochter van Nadine, die bij Ilwa keukens werkt, kwamen ze in contact met het Durabrik-project in Niel. Het huis dat ze samen kochten, betekende de start van hun nieuwe toekomst samen.

Lees het hele verhaal van Nadine en Rudy

Twijfels over ‘kopen op plan’ verdwijnen als sneeuw voor de zon

Megan en Michiel wonen al een jaartje samen op een appartement, maar nu kunnen ze niet wachten om in te trekken in hun nieuwbouwwoning in Oostrozebeke. “De aankoop van een huis op plan was best spannend, maar nu zijn we helemaal overtuigd dat we de juiste keuze gemaakt hebben.”

Lees het hele verhaal van Megan en Michiel

Genieten van de rust in Moerkerke

Valérie en Angelo woonden jaren in het centrum van Knokke. Ze hadden genoeg van de drukte en parkeerproblemen in de populaire badplaats en wilden graag wat meer in de natuur gaan wonen. Via reclame op Facebook botsten ze op het project in Moerkerke. Toen ze de verkaveling en de plannen zagen, waren ze helemaal in de wolken.

Lees het hele verhaal van Valérie en Angelo

Dit huis is klaar voor ons gezin

Stéphanie en Loïc hebben nog geen kinderen, maar ze dromen er wel al van hoe het zal zijn met een kleine dreumes in huis. Dat idee speelde heel erg mee in de zoektocht naar een huis. Ze vonden hun ideale gezinswoning in het woonproject van Durabrik in Tubeke.

Lees het hele verhaal van Stéphanie en Loïc

Wooninspiratie voor elke generatie

Dat zowel grootvader Willy, dochter Heidi als kleinzoon Yannick bij Durabrik een woning vonden naar hun zin, dat wil wat zeggen. Eén: er is voor elk wat wils. En twee: elk huis heeft het potentieel om mee te evolueren met de behoeftes van zijn bewoners. Dit vinden Willy, Heidi en Yannick er zelf van.

Lees het hele verhaal van Willy, Heidi en Yannick

Investeren in vastgoed is tastbaar en financieel interessant

Investeren in vastgoed heeft Luc Hofman met de paplepel meegekregen. Toen hij enkele jaren geleden besloot om meer nieuwbouw in zijn vastgoedportefeuille op te nemen, liet hij zes opbrengsteigendommen bouwen door Durabrik. Er was meteen een klik en die is er zes bouwwerven later nog altijd. Een volgend project staat intussen in de steigers

Lees het hele verhaal van Luc

Verliefd op de locatie

Thomas en Kasia wonen sinds twee jaar in hun droomhuis in Mont-Saint-Guibert. Ze waren meteen verliefd op de locatie en konden hun ding doen met de woning. Binnenkort breidt hun gezinnetje uit en zullen ze met z’n drietjes van de charmante en jonge omgeving kunnen genieten.

Lees het hele verhaal van Kasia en Thomas

Ons allereerste stekje samen

Hannah en Jaron zijn prille twintigers die binnenkort voor het eerst gaan samenwonen. Ze kozen heel bewust voor een nieuwbouwappartement in het hartje van Aalst. “Als er iets leuks te beleven valt, zitten wij er bovenop. En in een stad is alles dichtbij.”

Lees het hele verhaal van Hannah en Jaron

Blij verrast over de samenwerking met Durabrik

Christian is in mei dit jaar in zijn nieuwe huis in Kasteelbrakel getrokken. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de bouwsector wist hij min of meer wat hij van het bouwproces mocht verwachten. Toch was hij blij verrast met de samenwerking met Durabrik. Hij voelt zich 100% thuis in zijn nieuwe stek.

Lees het hele verhaal van Christian

Een intensieve en klantgerichte samenwerking

Kirsten is enorm blij met haar nieuwe woning in Keerbergen en raadt iedereen een samenwerking met Durabrik aan.

Lees het hele verhaal van Kirsten

Ik heb vanaf dag 1 het gevoel dat ik hier thuiskom

“De keuken is helemaal mijn ding en de grote ramen tot op de grond vind ik tof omdat er daardoor zoveel licht naar binnen valt in huis.”

Lees het hele verhaal van Annick

De proactiviteit van Durabrik is top!

3-gevelwoning – minstens 2 verdiepingen – strakke architectuur – regio Kampenhout: dat was zo ongeveer het huis dat Mathias (29) en Evelien (27) in gedachten hadden. Ze vonden hun huis in Haacht en keken uit naar het moment dat ze erin konden trekken.

Lees het hele verhaal van Evelien en Mathias

100% thuis

Katrijn en haar vriend Vincent woonden elk nog thuis toen ze op zoek gingen naar een plekje voor hen samen. Eerst wilden ze huren, maar uiteindelijk bleek het voor dat geld interessanter om te lenen en een eigen huis te kopen. En daar zijn ze nu heel trots op.

Lees het hele verhaal van Katrijn en Vincent

De kijkwoning gaf de doorslag: de ruimte en afwerking hebben ons overtuigd

Brecht en Wendy kozen hun huis op plan, maar hadden dankzij hun bezoek aan een Durabrik-kijkwoning toch al een goed idee over hoe het eruit zou zien. De bouw zelf verliep vlot en “heel klantvriendelijk”.

Lees het hele verhaal van Brecht en Wendy

We waren enthousiast over het opvallende concept dat Durabrik ontwikkeld had

André en zijn vrouw zijn eind de vijftig en denken stilaan aan de volgende fase in hun leven. Ze willen zeker zijn van een aanvullend inkomen wanneer ze op pensioen gaan en kochten daarom een appartement om te verhuren.

Lees het hele verhaal van Familie Verheggen

Het is de tweede keer dat meneer Lisse bouwt met Durabrik

Bekijk hier de videogetuigenis van meneer Lisse. Hij kocht een appartement in Mont-Saint-Guibert.
(*Franstalige video!)

Lees het hele verhaal van Meneer Lisse

Dankzij het E20 energieprestatiepeil van de woning wordt mijn investering nog rendabeler

Johan zocht een betere investering dan zijn spaarboekje. Met een nieuwbouwwoning van Durabrik om te verhuren schat hij zijn potentiële rendement tussen 2,4 en 2,6%. Op termijn wil hij zelf in het huis gaan wonen. Dankzij het E20 energieprestatiepeil en de duurzame materialen die gebruikt werden, is hij er zeker van dat het huis ook op dat moment nog aan alle verwachtingen zal voldoen.

Lees het hele verhaal van Johan

Een goede belegging en een mooie manier om de band met haar vaders grond in ere te houden

Toen Karina’s vader haar de grond van hun vroegere bloemisterij schonk, wist Karina eerst niet goed wat ze ermee zou gaan doen. Door een samenwerking met Durabrik aan te gaan, kon ze de opbrengst investeren in twee huizen. Een goede belegging en een mooie manier om de band met haar vaders grond in ere te houden.

Lees het hele verhaal van Karina

We wonen in een leuke wijk met vriendelijke buren

Een grond kopen in Knokke en daar dan zelf een huis op bouwen, dat was voor Rens en Lynn financieel niet haalbaar. Dan bleek het woonproject van Durabrik voor het jonge gezin een pak interessanter te zijn. Ondertussen wonen ze in hun nieuwe huis en dat bevalt hen heel goed.

Lees het hele verhaal van Lynn en Rens

De architectuur van de woningen sprak ons aan

Claudia en Pascal zijn binnenschippers. Zolang hun drie kinderen op internaat zaten, hadden ze alleen een boot, geen eigen huis. Maar toen na hun eerste ook hun tweede dochter ging verder studeren en op kot wilde, groeide bij ma en pa het idee om een huis te kopen. En dat huis vonden ze bij Durabrik, in het nieuwbouwproject langs de Schelde in Destelbergen.

Lees het hele verhaal van Claudia en Pascal

Het voelt heel ruim aan en toch is ons huis heel gemakkelijk in onderhoud

Even hebben Sonia en Jean-Claude overwogen om voor de tweede keer in hun leven een huis te kopen en te verbouwen. Maar toen ze de werf van Durabrik in Dilbeek passeerden, was dat idee vlug van de baan.

Lees het hele verhaal van Sonia en Jean-Claude

Alles wordt heel transparant gecommuniceerd

Brent is helemaal klaar om het ouderlijk nest te verlaten en met zijn vriend Florian te gaan samenwonen. Hij vond een Durabrik-huis in Aalst, dichter bij zijn werk. Ondertussen heeft hij alle materialen gekozen en de inrichting van a tot z doorgesproken met zijn interieuradviseur. Het bouwen kan beginnen!

Lees het hele verhaal van Brent en Florian

Het wordt ongetwijfeld een heel fijne thuis

Jan en Sulotta huren nu in Lede een huis dat gebouwd werd door Durabrik. Op zoek naar een eigen stek, schuimden ze de huizenmarkt af. Ze hielden ook de nieuwe projecten van Durabrik goed in het oog. Toen bleek dat er in hun gemeente een nieuwe Durabrik-verkaveling kwam, gingen ze meteen een kijkje nemen.

Lees het hele verhaal van Jan en Sulotta

Je hebt een vast budget en dat is fijn

Na haar scheiding ging Veerle met haar jongste dochter Lieselotte in een huurappartement wonen. Maar al gauw begon het bij moeder en dochter te kriebelen om toch opnieuw een eigen stek te zoeken. Heel wat huizen en bouwfirma’s passeerden de revue. “In Durabrik had ik direct ongelofelijk veel vertrouwen.”

Lees het hele verhaal van Veerle en Lieselotte

Het bouwproces is vlot en volgens plan verlopen

Toen een vriend hoorde welk type huis Ilse zocht, zei hij meteen: “Dan moet je eens bij Durabrik gaan kijken.” En inderdaad, de moderne stijl met zijn strakke lijnen viel direct in de smaak. Toeval wilde dat er net op dat moment nieuwe huizen gebouwd werden, vlak bij Ilse in de buurt. En dus twijfelde ze geen seconde.

Lees het hele verhaal van Ilse

Stien en Geoffrey in De Pinte. Bij Durabrik is het betaalbaar

Stien en Geoffrey waren al een tijdje op zoek naar een eigen woning. Op de BIS-beurs ontdekten ze Durabrik en opeens werd het huis dat ze in gedachten hadden een haalbare kaart. Onlangs verhuisden ze naar hun gloednieuwe woning in De Pinte.

Lees het hele verhaal van Stien en Geoffrey

Een nieuwbouw is zeker ook interessant voor jonge gezinnen!

Eva en Sophie wilden hun huurappartement inruilen voor een huis met vier slaapkamers waar ze zich konden settelen met hun twee jonge kindjes. En hoewel ze van plan waren om een bestaand huis te kopen, kwamen ze uiteindelijk toch uit bij een nieuwbouwwoning van Durabrik.

Lees het hele verhaal van Eva en Sophie