Genieten van de rust in Moerkerke

Woning - Augustus 2021

Valérie en Angelo woonden jaren in het centrum van Knokke. Ze hadden genoeg van de drukte en parkeerproblemen in de populaire badplaats en wilden graag wat meer in de natuur gaan wonen. Via reclame op Facebook botsten ze op het project in Moerkerke. Toen ze de verkaveling en de plannen zagen, waren ze helemaal in de wolken.

Waarom waren jullie op zoek naar een nieuwe woning?

Valérie: “We zijn lang in Knokke gebleven omdat de school van de kinderen in onze straat gelegen was. Nu de kinderen wat ouder zijn en ze zelf met het openbaar vervoer naar school kunnen, vonden we het tijd om wat meer in het groen te gaan wonen. We begonnen onze huizenjacht rond Knokke, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat de vastgoedprijzen er veel te hoog liggen. De keuze was dan ook snel gemaakt om het iets verder te gaan zoeken.”

Waren er specifieke eisen waar jullie huis aan moest voldoen?

“Het huis moest een praktische indeling hebben, beschikken over een oprit en een ruime tuin met terras. We hebben een tijd gedacht om een oude woning te kopen en volledig op te knappen, maar als je alle kosten optelt, komt een renovatie al snel duurder uit dan de prijs van een nieuwbouwwoning. Daarom hebben we toch de keuze voor nieuwbouw gemaakt. Wanneer je intrekt is alles meteen in orde en je bent jarenlang gerust.”

Wat gaf jullie de doorslag om met Durabrik in zee te gaan?

“Het is de locatie van het project die de doorslag gaf. Dankzij de doodlopende straat is het hier enorm rustig. Er is veel groen en niet te veel bebouwing rondom het project. Tegelijkertijd zitten we overal dichtbij. De bushalte is vlakbij, we hebben een bakker en apotheker om de hoek en het station is op fietsafstand. Door de gezellige dorpssfeer hebben we een goede klik met onze buren. Dat is toch altijd wel mooi meegenomen. Het is ook een groot pluspunt dat Durabrik alles van je overneemt. Jij hoeft je helemaal nergens zorgen om te maken, terwijl je toch veel inspraak krijgt. Er was veel mogelijk qua indeling en inrichting. Zo hebben we de keuken volledig aangepast en hebben we in onze slaapkamer plaats gemaakt voor een dressing. We hebben de kans gekregen om er volledig ons ding van te maken.”

Zouden jullie Durabrik aan familie of vrienden aanraden?

“We zijn nog steeds erg enthousiast over de samenwerking met Durabrik en zouden zo opnieuw in een nieuwbouwverhaal stappen. We hebben Durabrik ondertussen ook al aan een aantal bevriende huizenzoekers getipt. Een koppel vrienden was zelfs zo enthousiast dat ze prompt besloten om een woning in hetzelfde project in Moerkerke te kopen. Leuk voor ons natuurlijk, want we wonen nu maar een paar huizen van elkaar.”

Wat is jullie favoriete plekje in huis?

“Mijn favoriete ruimtes in huis zijn 100% zeker de keuken en de living. De ruime inrichting is volledig ons ding en dankzij de grote ramen genieten we heel de dag door van natuurlijk licht. Ik ben echt enorm fier op het resultaat dat we neergezet hebben. Het is werkelijk alles waar we ooit van droomden.”

Waarom voelen jullie jullie hier 100% thuis?

“We leven in een oase van rust, middenin het groen en omgeven door fijne mensen. Elke werkdag opnieuw kijk ik ernaar uit om thuis te komen, te kunnen genieten van de mooie omgeving en volledig tot rust te komen.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen