Hannah en Jaron wonen voor het eerst samen in Aalst

Appartement - Mei 2023

Hannah en Jaron verhuisden een halfjaar geleden naar hun eerste stekje samen. Zij mogen sinds dan residentie Carlton in het centrum van Aalst hun nieuwe thuis noemen. “Het is spannend om een appartement op plan te kopen, maar het resultaat is precies wat we ervan verwacht hadden.”

Hoe is het in jullie nieuwe appartement? 

Hannah: “Alles gaat hier heel goed! Half oktober zijn we in ons appartement getrokken. Alles is nu zo goed als in orde. We zijn super tevreden met het eindresultaat. De meubels die we gekozen hebben, passen echt perfect in het appartement. Nu moeten we enkel nog de kale muren opvullen met wat leuke kadertjes en dan is het écht helemaal af.” 

Hoe is de samenwerking met Durabrik nog verder verlopen? 

Jaron: “Die is erg goed verlopen. Door corona heeft het project wat vertraging opgelopen, maar daar kan niemand iets aan doen natuurlijk. Durabrik heeft ons steeds goed geïnformeerd, zodat we altijd op de hoogte waren. Toen we verhuisden, ontdekten we een klein waterlek. We belden meteen de projectleider op – ook al was het zaterdag. Hij was heel begripvol en heeft direct naar een oplossing gezocht. Op maandag is een loodgieter het lek al komen verhelpen.” 

Wat zijn de voornaamste voordelen van nieuwbouw die jullie nu ondervinden? 

Jaron: “We zijn heel tevreden dat we voor nieuwbouw gegaan zijn. Het is wel spannend om iets op plan te kopen, want je weet natuurlijk niet hoe het er effectief uit gaat zien. Maar uiteindelijk is het project helemaal wat we ervan verwacht hadden. Het grootste voordeel is dat alles nieuw is. We hoeven ons heel wat jaren geen zorgen te maken om kapotte apparaten en energiebesparende renovaties, want alles is al in orde! Het was ook heel leuk om zelf de materialen voor de keuken en de badkamer te kiezen. Zo konden we echt helemaal ons ding doen met de inrichting!” 

Hoe is de materiaalkeuze verlopen? 

Hannah: “Heel vlot! We hadden al een idee wat we graag wilden qua keuken, badkamer en deuren. Dankzij het uitgebreide aanbod bij de leveranciers hebben we dat ook effectief gevonden. We hebben simpele, maar mooie materialen gekozen en zijn heel content met het resultaat!” 

Hebben jullie het klantenportaal veel gebruikt? 

Hannah: “Ja, ik heb het veel gebruikt. Het was erg handig om de stand van zaken op de werf op te volgen. Je vindt er ook alle documenten, facturen en een overzicht van de betalingen terug. Zo ben je altijd helemaal mee.” 

Zouden jullie Durabrik aanbevelen aan vrienden en familie? 

Jaron: “Ja, absoluut. Het is een groot voordeel dat je een appartement koopt en je exact weet hoeveel het gaat kosten. Daarnaast heeft Durabrik ons doorheen het volledige proces enorm geholpen. Ze stonden altijd voor ons klaar. Vooral aan onze werfleider Peter hebben we erg veel gehad. We kunnen hem nog steeds bellen, moesten er zich problemen voordoen.” 

Hoe valt de buurt mee? 

Jaron: “In het begin was het voor mij wat wennen in de stad, omdat ik hiervoor altijd erg landelijk woonde. Hannah daarentegen is de stad gewoon. Zij heeft hier heel wat jaren op de Grote Markt gewoond. Ondertussen voel ik me helemaal thuis in Aalst. Het is fijn dat we in een kleine blok wonen, enkel boven en onder ons zitten buren. Die zijn ook beiden erg vriendelijk! Het leukste plekje is zonder twijfel de binnenkoer. Die brengt rust en gezelligheid!” 

Waarom voelen jullie je hier 100% thuis? 

Hannah: “Omdat het ons eerste stekje samen is. Het is heel fijn om samen met Jaron in de stad te wonen. We zien ons hier echt nog een hele tijd wonen!” 


Benieuwd hoe het allemaal begon bij dit koppel?

Lees dan hier meer over hun zoektocht

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen