Een nieuwe start voor Jan in Wevelgem

Woning - November 2022

Jan Verschatse kocht samen met zijn moeder een gesloten bebouwing in het Durabrik-project in Wevelgem. De aankoop van een nieuwe woning betekende voor hem een nieuwe start. Een aantal maanden geleden trok hij er samen met zijn drie zoontjes in en ze voelen zich er nu al helemaal thuis.

Waarom was je op zoek naar een nieuwe woning?

Jan: “Na mijn scheiding ging ik op zoek naar een nieuwe woning voor mij en mijn drie kinderen. Ik heb een paar te renoveren woningen bezichtigd, maar daar was toch altijd een struikelblok. Toen viel mijn oog op het nieuwbouwproject van Durabrik in Wevelgem, op 500 m van waar we vroeger woonden. De woning is rustig gelegen, dicht bij het centrum en de school van de kinderen. Het is ook fijn dat onze familie in de buurt woont. We hebben dus niet lang getwijfeld en snel de knoop doorgehakt.”

Wat heeft je overhaald om voor een nieuwbouwwoning te kiezen?

“Bij bestaande woningen zijn er altijd bepaalde zaken te nemen of te laten. Nu hebben we alles van het interieur zelf mogen kiezen, waardoor het huis echt 100% onze goesting is. Dat alles nieuw is, geeft veel gemoedsrust. Je weet dat het in orde is en dat je de eerste tien à vijftien jaar geen grote renovatiekosten hebt. De energiezuinigheid van het huis is ook een groot pluspunt. Dankzij de lage EPC-waarde zijn onze energiekosten de komende jaren beperkt en hoeven we vijf jaar geen kadastraal inkomen te betalen.”

Waar moest jullie nieuwe thuis aan voldoen?

“Het was vooral belangrijk om een tuin te hebben. We hebben een tijdje op een appartement gewoond en daar misten we de mogelijkheid om buiten te zitten. De tuin is niet erg groot, maar dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordeel: weinig onderhoud. De groenzone op de verkaveling vormt trouwens een leuke aanvulling. Daar kunnen de kinderen evengoed zorgeloos ravotten, aangezien er geen doorgaand verkeer is in de straat.”

Heb je zaken laten aanpassen in de inrichting van je huis?

“De indeling zat helemaal goed. We hebben er alleen voor gekozen om van bij het begin in de keuken en de living inbouwkasten te laten installeren, zodat er voldoende opbergruimte is en we toch zoveel mogelijk ruimte behouden. De materiaalkeuze is ook erg vlot gelopen. Er was voldoende budget voorzien voor de keuze van de keuken, badkamer, vloeren…”

Hoe is de samenwerking met Durabrik verlopen?

“Heel positief. Er werd steeds open en duidelijk gecommuniceerd. Bij vragen konden we steevast rekenen op een snel antwoord. We zijn dus erg tevreden! Het online portaal was heel handig om alles op de voet te volgen. Mijn mama heeft de woning deels mee gefinancierd en was aangenaam verrast hoe vlot alles is verlopen. Ze heeft al twee keer zelf gebouwd, dus ze kon vergelijken. We zijn erg tevreden over het verloop en zouden zo opnieuw met Durabrik in zee gaan.”

Hoe is het nu in jullie nieuwe woning?

“We voelen ons hier al alle vier thuis. De kinderen zijn heel enthousiast, dus dat is fijn. Ze hebben ruime kamers, waar ze nu nieuwe spulletjes voor mogen uitkiezen en dat vinden ze natuurlijk geweldig.”

Waarom voel je je hier 100% thuis?

“Ik voel me hier op mijn gemak. Toen we introkken, had ik meteen een goed gevoel en dat wordt elke dag opnieuw bevestigd. Mijn favoriete plek in huis is achter het fornuis of op mijn terras.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine