Totaaloplossing voor bestaande bouwgrond

Woning - September 2022

Familie De Buck verkocht de ouderlijke woning en grond aan Durabrik die er een mooie verkaveling van maakte. Familie De Buck kreeg in ruil een eerlijke prijs én een opbrengstappartement.

Opbrengseigendom-appartementen-landegem

De ouderlijke woning van de mama van Christophe werd wat te oud en te groot voor haar. Vandaar besliste de familie om samen met Durabrik te bekijken wat de mogelijkheden waren. Lees hieronder het interview met Christophe. Het video interview vind je onderaan de pagina.

Waarom zijn jullie in zee gegaan met Durabrik?

"We hebben de grond verkocht aan Durabrik, omdat Durabrik met een totaaloplossing gekomen is. Ze hebben de grond verkaveld, zodat we vooraan een appartementsgebouw hebben en achteraan twee bouwgronden. Daar hebben we een zeer eerlijke prijs voor gekregen. In ruil konden wij een groot appartement in het voorste gebouw houden."

Van waar komt de naam 'Rosalie'?

"Het appartementsgebouw is genoemd naar mijn overgrootmoeder Rosalie. Zij heeft die woning begin jaren 1900 gekocht voor 8.500 Belgische frank, dus we hebben er toch een serieuze meerwaarde op kunnen realiseren. We hebben beslist om zelf nog twee extra appartementen te behouden, omdat we gecharmeerd waren door het concept en de architectuur. We hebben ook de ervaring dat woningen en appartementen in Landegem zeer goed verhuren."

Hoe verloopt de verhuur?

"De verhuur loopt momenteel zeer vlot. We hebben de appartementen vrij snel kunnen verhuren. Daarvoor hebben we beroep gedaan op een kantoor, dat alles zeer goed in orde heeft gebracht voor ons."

Hoe heb je de samenwerking met Durabrik ervaren?

"Wij hebben alles uit handen gegeven aan Durabrik. Die ontzorging was voor ons heel belangrijk. Alles is ongelooflijk goed verlopen en zeer efficiënt gegaan. We hadden een prima projectleider die dat zeer goed heeft opgevolgd en ons constant op de hoogte heeft gehouden. Ook het feit dat we vroeger hebben kunnen opleveren, heeft ons zeer veel plezier gedaan."

Hoe kijk je terug op de investering die je maakte?

"De deal die wij gemaakt hebben met Durabrik was een zeer goede deal. We hebben een deel kunnen verkopen én we hebben een appartement kunnen houden. In die zin hebben we een toegevoegde waarde: door de meerwaarde die we op termijn op het appartement krijgen en door de huuropbrengsten die we eruit halen."

Bekijk hier het volledige interview met Christophe