Eveline keert terug naar haar roots

Woning - Maart 2022

Eveline is net naar haar nieuwe Durabrik-woning in Muizen verhuisd. Na enkele cohousing-projecten en een tijd in het buitenland te hebben gewoond, vond ze het hoog tijd voor een eigen stekje, dicht bij de plek waar ze als kind opgroeide. Aan de Leuvense Vaart kan ze naar hartenlust sporten en wandelen en vanuit haar tuin hoort ze de dieren van Planckendael gezellig kwetteren. Meer heeft Eveline niet nodig om zich hier 100% thuis te voelen.

Wat sprak je zo aan dit project aan?

“Ik ben opgegroeid aan de andere kant van de Leuvense Vaart. Dus als het moet, sta ik op een kwartiertje bij mijn ouders thuis. De goede ligging en de gemakkelijke verbindingen naar Mechelen, Antwerpen en Brussel zijn erg mooi meegenomen. De omgeving van de Leuvense Vaart is ook volledig mijn ding. Ik kan hier sporten en wandelen. Dat is precies wat ik nodig heb om mijn hoofd helemaal leeg te maken na een drukke werkdag. Ook het Blosodomein in Hofstade, dat een leuk strand heeft, en Planckendael vormen voor mij een leuke meerwaarde. Ik woon erg rustig, vlakbij de natuur, maar kan ook gemakkelijk overal naartoe.”

Waar was je specifiek naar op zoek?

“Ik was initieel op zoek naar een starterswoning: klein en goedkoop. Met het idee om dan later een groter huis te kopen. Maar de vastgoedmarkt is waanzinnig momenteel, waardoor ik al snel mijn zoekcriteria heb moeten aanpassen. Er waren niet veel opties op de bestaande-huizenmarkt, dus ben ik ook naar nieuwbouwprojecten gaan kijken. De prijzen lagen boven het budget dat ik oorspronkelijk in gedachten had, maar als je het op langere termijn bekijkt, heb je meer zekerheid en de eerste jaren minder zorgen op het vlak van onderhoud en energiezuinigheid. Ik kan bovendien ook na mijn verhuis nog rekenen op Durabrik, wat mij toch een gerust gevoel geeft, want de aankoop van een huis is de grootste aankoop van je leven, zowel op financieel als op emotioneel vlak. Het voordeel van nieuwbouw is ook dat je je woning volledig naar eigen smaak kan inrichten. Je kiest alles zelf, waardoor het nog meer als je eigen thuis aanvoelt.”

Hoe ben je bij Durabrik terecht gekomen?

“Via zakelijke contacten heb ik Durabrik leren kennen. Ze hebben een ijzersterke reputatie, wat mij meteen vertrouwen inboezemde. Durabrik is een betrouwbare partner met tonnen ervaring en vakkennis, precies wat je nodig hebt om bouwzorgen in te perken. Ik heb een erg goed contact gehad met de medewerkers van Durabrik. Zo heeft de projectleider al mijn telefoons beantwoord – en geloof me dat waren er wel wat – en stond hij ook via sms of mail steeds voor me klaar. Alles wordt zeer goed opgevolgd en indien er zich problemen voordoen, vinden we samen een oplossing.”

Hoe is de materiaalkeuze verlopen?

Ik heb veel inspiratie uit de kijkwoning gehaald. Het is niet altijd even eenvoudig om aan de hand van stalen te beslissen welk materiaal je in de keuken of de badkamer wil. In de kijkwoning zie je precies hoe kleuren, materialen en ruimtes samengaan. Zo heb ik snel enkele knopen kunnen doorhakken. Ook het advies van de interieuradviseurs van Durabrik heeft me geholpen. Ik wilde eigenlijk voornamelijk met lichte kleuren werken, omdat de keuken deels zwart is. De interieuradviseur heeft me dan aangeraden om ook voor een donkere trap met zwarte leuningen te gaan, die dan als tweede zwarte eyecatcher in het interieur fungeert. Ik ben heel blij dat ik daar goed naar geluisterd heb, het resultaat mag er zijn ;-).”

Wat is je favoriete plekje in huis?

“Het gaat misschien heel bijzonder klinken, maar voorlopig is dat het kleine toilet op de benedenverdieping. Het is momenteel toevallig de enige plek in huis waar de definitieve lamp al ophangt. Er hangt ook een leuke bloemenkrans die ik onlangs zelf nog heb gemaakt voor het vrijgezellenfeest van een vriendin. Die maakt de ruimte echt af.”

Waarom voel je je hier 100% thuis?

“Ook al zit ik nog een stukje tussen de verhuisdozen, ik voel me hier echt al helemaal thuis. Het is echt een groot pluspunt dat alles op maat is gemaakt, het voelt echt als iets van mij.  Ik heb zekerheid omdat ik eindelijk eigenaar ben. Ik ken bovendien de buurt al en ook de buren zijn erg fijn. Zo zijn we momenteel via onze WhatsApp-groep een burendrink aan het organiseren.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen