Energiezuinig en milieubewust bouwen

Duurzaam bouwen en mijn energieverbruik laag houden: hoe doe ik dat?

Sommigen zien het brede plaatje en kiezen de locatie van hun woning heel bewust in functie van bereikbaarheid ten opzichte van scholen, winkels en werk. Anderen gaan compacter wonen, want in een kleinere woning heb je minder energie nodig. Weer anderen besteden veel aandacht aan de isolatie en luchtdichtheid van hun woning. Wat zijn de mogelijkheden op vlak van duurzaam bouwen? Hoe kan je genieten van een belastingvermindering dankzij duurzaam bouwen? Welke waarde krijgt je woning dankzij duurzame technieken bij verhuur of verkoop? Maak slimme keuzes als je gaat bouwen. 

Ontdek er hier alles over >>


5 belangrijke thema's rond duurzame bouwtechnieken

Welke technieken bestaan er om duurzaam te bouwen? En wat zijn de slimme combinaties van deze technieken? Je ontdekt ze hieronder:

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn het beste financiële product dat je vandaag op de markt kan vinden. Je bent steeds zeker dat de zon zal blijven schijnen. 

Zonnepanelen
Regeling warmtepomp

Het gebruik van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen wint steeds meer aan belang. Wat doet een warmtepomp eigenlijk? En wat brengt het op? 

De warmtepomp
Isolatie huisjes

Je hebt vast wel al gehoord van het E-peil en het S-peil. Het is beter om deze zo laag mogelijk te houden. Een goede isolatie zorgt daarvoor.

Isolatie

Parkeerpocket

De auto is één van de grootste boosdoeners als het gaat om vervuiling. Daarom wordt er steeds meer aandacht besteed aan parkeerpockets.

Parkeerhaven

ventilatie bloem

Het is heel belangrijk om je woning te ventileren. Een nieuwbouwwoning die niet voldoende geventileerd wordt ontwikkelt een ongezonde luchtkwaliteit.

Balansventilatie

Ons doel: het meest duurzame bouwbedrijf zijn in 2025

Werken aan een duurzame toekomst, dat is bij Durabrik een bewuste keuze – al jaar en dag. Al sinds onze begindagen (meer dan 50 jaar terug) verwijst de 'dura' in Durabrik naar duurzaamheid. Dit vertaalt zich in de woningen die wij bouwen, in de manier waarop we omgaan met beschikbare ruimte én de mate waarin we onze eigen werkplek duurzaam maken. We werken er dag in dag uit hard aan en zijn fier op de resultaten die we vandaag al bereikt hebben.

In het verleden stond duurzaamheid voor een lange levensduur en kwaliteit. De laatste jaren is daar een nieuwe, extra dimensie bijgekomen. Want vandaag gaat het woord 'duurzaamheid' ook over zorgzaam omgaan met mensen en middelen zodat we aan onze behoeften voldoen, zonder die van toekomstige generaties in het gedrang te brengen.
Onze doelstelling is om tegen 2025 het meest Duurzame bouwbedrijf te worden.

Onze visie: "Duurzaam wonen in een slimme buurt begint bij mensen!"

Dit zijn enkele acties die wij ondernemen om onze doelstelling te halen:

  • Meer dan 75% van onze woningen moeten tegen 2025 energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat ze niet meer energie mogen verbruiken dan de hernieuwbaar opgewekte energie.
  • 80% van onze woningen moet vlot toegang hebben tot autodelen of een elektrische laadpaal.
  • Onze klanten zouden in grote mate voor Durabrik moeten kiezen omwille van haar duurzaam ondernemerschap.
  • Al de gebruikte bouwmaterialen moeten gescreend zijn op hun gezondheids- en milieuaspecten.
  • Vanuit al onze locaties mag het hoogstens tien minuten wandelen of fietsen zijn naar openbaar vervoer.

 


De verhalen van Durabrik