Op eigen benen staan in Varsenare

Woning - Maart 2022

Lauren en Jonas, een jong koppel uit Gistel en Varsenare wonen sinds kort in hun nieuwe woning in Varsenare. Haar ouders kochten het huis als investering, zij gaan het samen van hen huren. “Samenwonen was de logische volgende stap in onze relatie. Dit wordt ons eerste eigen stekje, de plek waar we samen volledig tot rust kunnen komen. We kijken er enorm hard naar uit om op eigen benen te staan.”

Waarom kozen jullie voor dit project in Varsenare?

Lauren: “Mijn ouders waren al een tijdje op zoek naar een vastgoedinvestering. Jonas en ik hadden nog geen concrete plannen om te gaan samenwonen, maar toen het project in Varsenare ter sprake kwam, besloten we de sprong te maken. Mijn ouders waren meteen fan van het idee dat wij de eerste huurders zouden zijn. Het geeft hen de kans om een betere connectie met het huis te onderhouden en ze zijn zeker dat het in goede handen is.

Mijn vriend en ik werken beiden in een restaurant hier in de buurt. Toen we de verkaveling zagen, waren we meteen verkocht. Varsenare heeft ook nog eens een uitstekende ligging: niet ver van Brugge, maar toch middenin de natuur. Wat we leuk vinden is dat de wijk waar het huis staat, niet volledig bebouwd is en dus voldoende ruimte laat voor groen.”

Wat waren de vereisten voor jullie eigen stekje?

“Tijdens de huizenjacht waren er toch wel een aantal factoren essentieel voor mijn ouders: het huis moest zeker een tuin en minstens drie slaapkamers hebben. Zo is er voldoende buitenruimte en plaats voor als ze ooit kleinkindjes krijgen. Ook in functie van verhuur zijn dat toch wel twee belangrijke punten, die een extra rendement kunnen opleveren. De keuze voor nieuwbouw was snel gemaakt. Mijn ouders hebben geen tijd om zelf aan de slag te gaan. Een huis dat nog volledig opgeknapt moest worden, was dus geen optie. Dat is het fantastische aan Durabrik, zij regelen echt alles voor jou.”

Hoe verliep het contact met Durabrik?

“We hebben een heel goed contact met de mensen bij Durabrik. Alles wordt nauwgezet opgevolgd, je kan steeds bij iemand terecht met twijfels of vragen en ook het bouwproces verloopt tot nog toe erg vlot. Dankzij de ervaring en expertise van Durabrik is alle ruimte in ons huis optimaal benut. Geen verloren hoekjes onder de trap bijvoorbeeld. We kregen ook heel wat nuttig advies over de indeling van de keuken en het draaien van de deuren. Dingen waar wij helemaal niet bij stil staan. Dat is ook de meerwaarde van Durabrik. Dankzij hun goede contacten bij leveranciers ben je altijd in goede handen. Of het nu gaat over de inrichting van de woonkamer, de materiaalkeuze voor de badkamer of de keuken, je kan altijd rekenen op een aangename, persoonlijke en eerlijke service.

Het online klantenportaal draagt zeker bij aan die goede service. Deze handige tool laat je toe om waar en wanneer je maar wil de planning te checken, offertes na te kijken en facturen te betalen. Zo kan je vanop afstand perfect volgen hoe het staat met je huis.”

Wat wordt jullie favoriete plekje in huis?

“Ik kook enorm graag, dus voor mij gaat dat zeker en vast de keuken worden. Voor mijn vriend zal dat het eerder de living zijn. Daar kan hij zorgeloos in de zetel uitrusten na een zware werkdag. Het terras wordt dan weer de plek waar we samen zalig kunnen genieten in het zonnetje met en aperitiefje en een leuk muziekje op de achtergrond. Ik zie ons al zo zitten!”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen