We wonen in een leuke wijk met vriendelijke buren

Woning - December 2019

Een grond kopen in Knokke en daar dan zelf een huis op bouwen, dat was voor Rens en Lynn financieel niet haalbaar. Dan bleek het woonproject van Durabrik voor het jonge gezin een pak interessanter te zijn. Ondertussen wonen ze in hun nieuwe huis en dat bevalt hen heel goed.

Waarom wilden jullie per se een huis in Knokke-Heist?

Lynn: “Omdat wij hier altijd al graag gewoond hebben en hier niet weg wilden. We werken allebei in de buurt en sinds kort gaat ons dochtertje hier ook naar de kleuterschool. We waren al een tijdje aan het uitkijken naar een mogelijkheid om in de buurt een nieuw huis te bouwen naar onze eigen smaak.”

Hadden jullie dan niet evengoed grond kunnen kopen en zelf een architect en aannemers kunnen zoeken?

“In Knokke-Heist kost een grond alleen al behoorlijk veel geld. Als we dan ook zelf nog een architect en aannemers bij de arm hadden moeten nemen, dan was een nieuwbouw voor ons  financieel niet haalbaar geweest. Op dat vlak bleek het woonproject van Durabrik veel interessanter.”

Bij zo’n woonproject kies je meestal je huis gewoon op het plan. Hoe ging dat?

“Ik moet toegeven dat dit voor mij lange tijd een struikelblok was. Ik kon mij gewoon moeilijk voorstellen hoe ons huis er dan in het echt uit zou zien. Een bezoek aan de kijkwoning van Durabrik in Zwankendamme maakte het allemaal wat tastbaarder. Uiteindelijk heeft mijn vriend mij overgehaald om de stap te zetten en zelfs nog wat aan de plannen aan te passen. En achteraf gezien is dat allemaal heel goed uitgedraaid.”  

De materialen kiezen voor in jullie huis was dan wellicht voor jou al een pak concreter?

“Dat vond ik inderdaad veel plezanter. Wel goed dat mijn vriend erbij was om knopen door te hakken, want er was zo veel keuze en ik ben een beetje een eeuwige twijfelaar.”

In mei zijn jullie in jullie nieuwe huis gaan wonen. Hoe bevalt dat?

“Het bevalt heel goed. We wonen in een leuke wijk met vriendelijke buren. In de zomer vinden we het plezant om buiten te aperitieven en in de tuin te zitten. En als het kouder wordt maken we het binnen gezellig. Het is echt fijn om in onze woonkamer en open keuken vrienden te ontvangen.”

Als die vrienden en kennissen je zouden vragen wat jullie vinden van Durabrik, wat zou je dan antwoorden?

“Daar moet ik zelfs niet over nadenken: toen een vriendin aan het uitkijken was naar een nieuw huis en mij vroeg hoe onze ervaring was met Durabrik, heb ik haar meteen overtuigd. Onlangs is ze verhuisd naar hun woonproject in Zwankendamme.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine