Een nieuwbouw is zeker ook interessant voor jonge gezinnen!

Woning - April 2019

Eva en Sophie wilden hun huurappartement inruilen voor een huis met vier slaapkamers waar ze zich konden settelen met hun twee jonge kindjes. En hoewel ze van plan waren om een bestaand huis te kopen, kwamen ze uiteindelijk toch uit bij een nieuwbouwwoning van Durabrik.

Hoe zijn jullie bij Durabrik terechtgekomen?

Sophie: “Heel toevallig, door een advertentie in de Zondagskrant bij de bakker. Daar stond het project in Sint-Katelijne-Waver in en omdat we dat een interessante locatie vonden, zijn we verder gaan kijken op de website van Durabrik. Ook de moderne, maar niet al te strakke stijl van de huizen sprak ons aan.”

Wat heeft jullie doen besluiten om effectief met Durabrik in zee te gaan?

“We wilden eigenlijk geen nieuwbouw op plan kopen, maar een huis dat we konden zien en bezichtigen. We dachten sowieso dat een huis met vier kamers in nieuwbouw niet mogelijk zou zijn. Maar bij Durabrik konden we de zolder laten inrichten tot een vierde kamer. Dat is meteen een voordeel van een nieuwbouw: je begint van nul en je kan nog dingen aanpassen. Bovendien hadden we ook snel door hoe handig het zou zijn dat iemand ons hele bouwproject van begin tot einde zou opvolgen.” 

Hoe verloopt de samenwerking?

“We hebben van bij het begin een heel goed contact gehad met Durabrik. Ik vind het gemakkelijk dat we één contactpersoon hebben die perfect weet wat we willen. Onze projectleider heeft die informatie ook goed doorgegeven aan de werfleider, zodat we onze wensen voor de zolderkamer bijvoorbeeld niet helemaal opnieuw moeten uitleggen.”

Waarom doen jullie mee aan deze publiciteitscampagne van Durabrik?

“Om andere jonge gezinnen te tonen dat een nieuwbouw ook voor hen interessant kan zijn. Wij hebben lang gezocht naar een huis omdat we eerst zelfs nog niet aan de mogelijkheid van een nieuwbouw dachten, maar nu zijn we er helemaal van overtuigd dat we de goede keuze hebben gemaakt.”