Twijfels over ‘kopen op plan’ verdwijnen als sneeuw voor de zon

Woning - Oktober 2021

Megan en Michiel wonen al een jaartje samen op een appartement, maar nu kunnen ze niet wachten om in te trekken in hun nieuwbouwwoning in Oostrozebeke. “De aankoop van een huis op plan was best spannend, maar nu zijn we helemaal overtuigd dat we de juiste keuze gemaakt hebben.”

Waren jullie bewust op zoek naar een nieuwbouw?

Michiel: “Niet per sé, maar gaandeweg in onze huizenjacht werd wel duidelijk dat een recente of nieuwbouwwoning voor ons de beste optie is. We zijn namelijk allebei niet handig genoeg om een huis volledig te renoveren. Natuurlijk was het best spannend afwachten of we als jong koppel wel een nieuwbouw zouden kunnen betalen. Het verlaagd btw-tarief van 6% heeft gelukkig een handje geholpen.”

 

Hadden jullie nog andere twijfels bij jullie keuze voor een nieuwbouwwoning?

Michiel: “Toch wel… We vonden het vooral moeilijk om een huis te kopen op plan omdat je niet ziet wat je krijgt. Zouden er geen onverwachte kosten opduiken? Zou de kwaliteit wel ok zijn? Dat soort vragen spookten toch door ons hoofd. Maar dankzij de heldere uitleg van Durabrik, het uitgebreide lastenboek en de kwaliteit van de materialen die we bij de partners van Durabrik zagen, waren we al snel overtuigd dat een nieuwbouw van Durabrik voor ons de juiste keuze was.”

 

Hoe zijn jullie bij het woonproject in Oostrozebeke terechtgekomen?

Michiel: “Mijn vriendin en ik willen dicht bij onze vrienden en familie blijven wonen. Bovendien brengen we veel van onze vrijetijd door in Oostrozebeke dus was de keuze snel gemaakt. We hadden ons ingeschreven op de nieuwsbrief van Durabrik om op de hoogte te blijven van een nieuw project dat in verkoop zou komen, maar we werden al eerder opgebeld om kennis te maken met nog enkele andere opties. Die proactieve en persoonlijke aanpak heeft ons overtuigd om met hen in zee te gaan. Ook de buurt sprak ons meteen erg aan: ze is kleinschalig, veilig en gevarieerd qua architectuur.”

 

Hoe verloopt de samenwerking tot nu toe?

Michiel: “Bijzonder goed. Tijdens ons gesprek met de interieuradviseur in de kijkwoning in Roeselare kregen we een heel goed zicht op de mogelijkheden qua inrichting. Naar aanleiding daarvan beslisten we bijvoorbeeld om in de badkamer een extra ruimte naast het bad te voorzien en te kiezen voor leuke tegeltjes. We zijn ook zeer tevreden over de werfopvolging. Onze projectleider denkt voor de afwerking echt met ons mee en stelt praktische zaken voor waar wijzelf niet aan gedacht hadden. We kunnen al onze ideeën met hem aftoetsen en krijgen bliksemsnel antwoord op onze vragen. Ook het online klantenportaal vinden we superhandig om alles op te volgen.”

 

Waar kijken jullie het meest naar uit in jullie nieuwe huis?

Michiel: “Ik ben vooral heel erg benieuwd naar onze badkamer. We hebben best wel wat tijd gestoken in het kiezen van de materialen en de inrichting, dus ik kijk echt al uit naar het resultaat.”


Ben jij ook benieuwd naar het resultaat? 

Lees dan hier of hun verwachtingen werden ingelost.

 

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine