Ons allereerste stekje samen

Appartement - Januari 2021

Hannah en Jaron zijn prille twintigers die binnenkort voor het eerst gaan samenwonen. Ze kozen heel bewust voor een nieuwbouwappartement in het hartje van Aalst. “Als er iets leuks te beleven valt, zitten wij er bovenop. En in een stad is alles dichtbij.”

Waarom voel je je hier 100% thuis?

Omdat dit ons allereerste stekje samen zal zijn.

Waarom willen jullie absoluut in de stad gaan wonen?

Hannah: “Ik heb tot vijf jaar geleden met mijn ouders op de grote markt van Aalst gewoond en ik wil heel graag terugkeren naar het stadscentrum. Je hebt er alles dichtbij en als er in Aalst iets leuks te doen is, kunnen we er zo naartoe.” In een stad wonen is gezellig, vindt ook Jaron. “We hebben gekozen voor het nieuwbouwproject Carlton: iedereen zal daar nieuw zijn en zo smeed je volgens mij snel een goede band met de buren.”

Zal je geen tuintje missen?

Jaron: “Neen hoor, ik tuinier op zich wel graag, maar enkel af en toe. Dus we kunnen gerust zonder tuin. Zeker omdat we een terras hebben dat uitkijkt op het parkje binnen het bouwproject en omdat er ook een paar mooie stadsparken in de buurt zijn.” 

Waarom wilden jullie een nieuwbouwappartement?

Jaron: “We vinden het fijn dat het appartement voor ons gebouwd wordt, maar dat we toch nog heel veel zelf naar onze hand kunnen zetten. De badkamer, de keuken en alle materialen hebben we zelf gekozen en ze zijn dan ook helemaal onze smaak. Dat heb je niet in een bestaand appartement waar al andere mensen voor jou geleefd hebben en voor jou bepaalde keuzes hebben gemaakt waar je sowieso minder gelukkig mee bent. In een nieuwbouw begin je met een blanco blad.”

Hoe zijn jullie bij Durabrik terechtgekomen?

Jaron: “Op Facebook en in het voorbijlopen hadden we gezien dat Durabrik op die site pal in het centrum iets nieuws zou bouwen. Dus hebben we met hen contact opgenomen. We hadden een goed contact met onze bouwadviseur, die ons ook allerlei tips gaf over de financiële haalbaarheid en de zoektocht naar de juiste lening. We zijn ook al langs geweest bij de interieuradviseur van Durabrik en ook dat gesprek was heel tof. Nu is het wachten tot het bouwen begint.”

Jullie appartement zal af zijn in de zomer van 2022. Waar kijken jullie het meest naar uit?

Jaron: “We zien de site stilaan vorm krijgen en zijn heel benieuwd hoe het er in het echt uit zal zien. En Hannah kijkt er vooral naar uit om ons appartement te gaan inrichten. Het wordt het eerste eigen stekje van ons samen, dus het kan niet snel genoeg 2022 zijn.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine