Je hebt een vast budget en dat is fijn

Appartement - Mei 2019

Na haar scheiding ging Veerle met haar jongste dochter Lieselotte in een huurappartement wonen. Maar al gauw begon het bij moeder en dochter te kriebelen om toch opnieuw een eigen stek te zoeken. Heel wat huizen en bouwfirma’s passeerden de revue. “In Durabrik had ik direct ongelofelijk veel vertrouwen.”

Wat zochten jullie precies?

Veerle: “We wilden in het Aalsterse blijven wonen en zochten een huis dat financieel haalbaar was. Zo kwamen we ook bij Durabrik terecht. Ons eerste idee was om iets van hen te kopen in de Merestraat, maar dat huis bleek boven mijn budget te zitten en uiteindelijk ging de aankoop niet door. Ik vond dat een vervelende situatie, maar Sara, de bouwadviseur van Durabrik, gaf mij er nooit een slecht gevoel over. Zonder mij ook maar één moment te pushen, stuurde ze me informatie door over de huizen in de Ninovesteenweg. ‘Denk er eens over na’, zei ze, en uiteindelijk is het dat huis geworden.”

Een nieuwbouw dus. Was dat wat je per se wilde?

“Bestaand huis of nieuwbouw, dat maakte mij aanvankelijk niet zoveel uit. Maar met een nieuwbouw weet je natuurlijk dat je de eerste jaren geen onderhoud hebt. Dat is toch wel mooi meegenomen.”

Durabrik Ninovesteenweg

Hoe gaat jullie huis eruit zien?

“De ruwbouw stond er al toen we beslisten: zo konden we ons toch al een mooi beeld vormen. We zullen elk een eigen slaapkamer hebben en nog een extra kamer die we gaan inrichten als bureau. We hebben ook een tuin. Hij is niet al te groot, maar we zien er ons wel al onze eerste barbecue houden.”

Ondertussen gaan de werken verder. Hoe loopt dat?

“Alles verloopt vlot. We zijn net de laatste materialen gaan kiezen. Dat hele systeem zit goed in elkaar: je hebt een vast budget en dat is fijn, maar anderzijds kun je ook zelf hier en daar nog zaken aanpassen. De firma’s waar we gaan kiezen, weten goed wat er in het standaardpakket zit en ze nodigen je zelf uit om langs te komen. In mijn persoonlijk klantenportaal zie ik al die afspraken ook nog eens netjes op een rijtje staan.”

Vind je dat handig, die opvolging en begeleiding?

“Absoluut. Ik ben een leek als het op bouwen aankomt en het geeft mij een gerust gevoel te weten dat iemand de bouwwerken van dichtbij voor mij opvolgt. Ik heb er veel vertrouwen in dat het helemaal goed komt en dat ik binnenkort samen met mijn dochter naar een mooie nieuwe thuis zal kunnen verhuizen.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen