De kijkwoning gaf de doorslag: de ruimte en afwerking hebben ons overtuigd

Woning - Februari 2020

Brecht en Wendy kozen hun huis op plan, maar hadden dankzij hun bezoek aan een Durabrik-kijkwoning toch al een goed idee over hoe het eruit zou zien. De bouw zelf verliep vlot en “heel klantvriendelijk”.

Hoe zouden jullie je nieuwe huis in Begijnendijk omschrijven?

“Het is ruim, betaalbaar en staat op een rustige plek in een doodlopende straat. Ik herinner me nog hoe fijn het was om als kind met mijn vriendinnetjes buiten op straat te spelen. Dat wil ik later ook voor mijn kinderen. Ons huis is modern van stijl en heeft twee bouwlagen, waardoor we ook in de slaapkamers alle ruimte optimaal benutten. De zolder kan op termijn een extra leefruimte worden. Ook op de overloop op de eerste verdieping is er nog plek voor een bureau of speelhoekje. Die hal is heel breed en oogt extra ruim doordat het laminaat overal mooi doorloopt in de kamers.”

Hoe zijn jullie bij dit huis terechtgekomen?

“We waren niet per se op zoek naar een nieuwbouw, maar wel naar een betaalbaar instapklaar huis met voldoende ruimte. Toevallig kwamen we bij Durabrik terecht. We hebben het huis gekozen op plan. Dat is natuurlijk niet zo gemakkelijk om je de ruimte in te beelden, maar een bezoek aan de kijkwoning maakte veel duidelijk. Toen we de plannen naast elkaar legden, merkten we meteen hoe ruim ons huis zou zijn. Ook de afwerkingsgraad heeft ons overtuigd. Die zat prijs-kwaliteit zeer goed.”

Hoe kijken jullie terug op het bouwproces?

“Dat is heel goed verlopen. Ik herinner mij vooral de klantvriendelijkheid van iedereen met wie we contact hadden. Durabrik is voor ons niet bij de deur, maar in de verkoopfase kwamen zij altijd naar ons toe. ’s Avonds of in het weekend, dat was allemaal geen probleem. Ook de openheid over de prijs vond ik heel opvallend. Bij familie van ons kwam de ruwbouw alleen al duurder uit dan voorzien, dat wil je toch niet meemaken? In het lastenboek van Durabrik was er niet beknibbeld op lichtpunten of stopcontacten om de prijs te drukken. Het was gewoon heel realistisch – meer dan bij andere bouwbedrijven – waardoor we ook hier weer een goed beeld hadden van wat we mochten verwachten. Ook de vrijheid die je krijgt om je materialen te kiezen, konden wij appreciëren. We besloten om onze eigen keukentoestellen mee te nemen naar ons nieuwe huis en hadden daardoor nog budget voor een ingebouwde dampkap, een inductie kookvuur en extra kastruimte.”

 

Ben je ook op zoek naar een nieuw huis in Begijnendijk?  Kijk hier naar ons aanbod.

Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine