De architectuur van de woningen sprak ons aan

Woning - November 2019

Claudia en Pascal zijn binnenschippers. Zolang hun drie kinderen op internaat zaten, hadden ze alleen een boot, geen eigen huis. Maar toen na hun eerste ook hun tweede dochter ging verder studeren en op kot wilde, groeide bij ma en pa het idee om een huis te kopen. En dat huis vonden ze bij Durabrik, in het nieuwbouwproject langs de Schelde in Destelbergen.

Naar wat voor soort huis waren jullie op zoek?

Claudia: “We hadden nog niets specifieks in gedachten maar waren gewoon al wat aan het rondkijken. Er was geen haast bij. Mijn ouders wonen in de buurt, dus we wisten wel dat Destelbergen qua ligging een goede keuze zou zijn. Dicht bij de hogeschool en unief van de kinderen, met bushaltes vlakbij en de oprit van de snelweg in de buurt.”

Wisten jullie toen al dat Durabrik in Destelbergen huizen aan het bouwen was?

“Neen, dat kwamen we te weten via een nieuwsbrief over Destelbergen waarin het Durabrik-project beschreven stond. Voor de eerste huizen waren we te laat, maar in de tweede fase vonden we ons goesting.”

Wat was jullie eerste indruk?

“We vonden de buurt van de huizen mooi en rustig, zo vlak bij de Schelde. Ook de architectuur van de woningen sprak ons aan.”

Hoe zijn de bouwwerken verlopen?

“Dat is allemaal goed gegaan. Er werd goed naar ons geluisterd. Een klein ding: af en toe hadden we graag wat meer zicht gekregen op de gevolgen van bepaalde keuzes. Dat is meestal natuurlijk: achteraf weet je pas wat je misschien toch net iets anders had gewild. Maar we zijn wel heel tevreden met ons huis en ik zou Durabrik in elk geval aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woonst.”

Hoe is het om in jullie nieuwe huis te wonen?

“We wonen er nu één jaar. ’t Is te zeggen: voorlopig wonen alleen de twee oudste kinderen er permanent. Mijn man, mijn jongste zoon en ikzelf logeren er regelmatig in het weekend. En wat mij dan het meeste opvalt, is de rust. Die is echt welkom in ons leven. Ik zit graag in onze living of in de tuin te genieten van de zon. De jongste kan gerust een blokje om in de straat want er rijden alleen auto’s van de mensen die hier wonen. We kijken er zeker naar uit om hier na ons pensioen fulltime te komen wonen.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine