Wooninspiratie voor elke generatie

Woning - Januari 2021

Dat zowel grootvader Willy, dochter Heidi als kleinzoon Yannick bij Durabrik een woning vonden naar hun zin, dat wil wat zeggen. Eén: er is voor elk wat wils. En twee: elk huis heeft het potentieel om mee te evolueren met de behoeftes van zijn bewoners. Dit vinden Willy, Heidi en Yannick er zelf van.

Pensioen voor opa op het platteland

“Met ons pensioen in zicht, wilden mijn vrouw en ik weg uit de stad om op het platteland te gaan wonen”, vertelt grootvader Willy. Wij kozen ruim tien jaar geleden voor een huis in Sijsele, in een rustige straat. Destijds hebben we veel zelf beslist voor de inrichting en de materialen. We wilden bijvoorbeeld een lichte en ruime leefruimte met een open keuken en hebben de berging tussen de keuken en de garage weggelaten voor nog meer ruimte.”

Gezellig in de keuken bij dochter en schoonzoon

Dochter Heidi en schoonzoon Jurgen bouwden met Durabrik in Zedelgem. De eerste maanden was het best wennen, de switch van een drukke straat naar een rustige buurt. Maar het koppel is gelukkig met de keuzes die ze toen maakten. Heidi: “In ons vorige huis hadden we een witte keuken waarop elk spatje vuil meteen opviel. Daarom kozen we in ons nieuwe huis voor een donkerbruine keuken met donker werkblad en daar ben ik nog altijd heel blij mee. Het is echt een warme plek in ons huis waar ik veel tijd doorbreng. Zeker als mijn jongste dochter er gezellig bij komt zitten terwijl ik aan het koken ben.”

In de badkamer ruilden Jurgen en Heidi het ligbad in voor een inloopdouche. “We nemen allebei liever een douche dan een bad en we moeten ongeveer op hetzelfde moment de deur uit. Nu kunnen we samen douchen en tandenpoetsen aan de dubbele lavabo. Ook voor later is een inloopdouche sowieso veel handiger dan een bad.”

Intussen is het huis van Heidi en Jurgen ook al wat geëvolueerd. De tuin is aangelegd en het werd de lievelingsplek van het koppel. De zolder is omgetoverd tot een grote slaapkamer voor de jongste dochter. En de twee kamers van de oudste dochter werden een bureau en een berging toen zij het nest verliet. “Later willen we hier heel graag een logeerkamer voor de kleinkinderen van maken”, verklapt Heidi. “Ik ben namelijk vastbesloten om hier de rest van ons leven te blijven want ik woon hier graag.” Met zonnepanelen op het dak en een E-peil van E24 zijn Heidi en Jurgen alvast gerust dat hun huis nog heel lang aan alle energienormen zal voldoen zonder extra kosten.

Kleinzoon plant een mancave op zolder

En dan is er kleinzoon Yannick, die als derde in de rij met Durabrik bouwde in Zwankendamme. Voorlopig woont hij er alleen met zijn hond Darko, maar hij hoopt binnenkort de ware te vinden en te gaan samenwonen. “Er is alleszins plek genoeg!”

Yannick hangt het liefst in de zetel, gezellig met Darko in de buurt. Maar hij heeft plannen om op zolder een grote mancave in te richten. “Ik heb speciaal twee dakramen laten steken. Het is nu een mooie, lichte ruimte en er komt al zeker een biljarttafel in te staan. Ik zie het al helemaal voor me.”

Als zijn buurt zo rustig blijft als nu, wil Yannick er graag nog lang blijven wonen. “Met de buren klikt het alvast goed en ik voel mij hier 100% thuis.”

 

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen