We waren enthousiast over het opvallende concept dat Durabrik ontwikkeld had

Appartement - Februari 2020

André en zijn vrouw zijn eind de vijftig en denken stilaan aan de volgende fase in hun leven. Ze willen zeker zijn van een aanvullend inkomen wanneer ze op pensioen gaan en kochten daarom een appartement om te verhuren.

Was dat de enige reden waarom jullie een appartement gekocht hebben?

André: “Het hoofddoel is inderdaad om huurinkomsten te hebben bovenop ons pensioen. Daarnaast is het appartement ook een interessante manier om aan successieplanning te doen. De naakte eigendom staat op naam van onze dochters, wij genieten het vruchtgebruik zolang we leven.”

Willen jullie ooit zelf in het appartement gaan wonen?

“Voorlopig is dat niet aan de orde, maar we sluiten het niet uit als het onderhoud van ons huis en onze tuin te zwaar zouden worden.”

Waarom moest het een nieuwbouwappartement zijn?

“Omdat een nieuwbouw voldoet aan alle strengste eisen op het vlak van isolatie en technieken. Dat bleek ook uit het uitgebreide lastenboek van Durabrik. Een bestaand appartement renoveren zou veel van onze vrijetijd opeisen en dan is het altijd nog maar de vraag of je die renovatiekosten kan doorrekenen in je huurprijs.”

Hoe zijn jullie bij het Durabrik-project in Mont-Saint-Guibert beland?

“We waren op zoek naar iets in de bloeiende regio van Louvain-la-Neuve omdat de vraag naar huurpanden daar heel groot is. Ook in Mont-Saint-Guibert zagen we veel potentieel. We hebben er projecten van een vijftal projectontwikkelaars bekeken, waaronder dat van Durabrik.”

En waarom is het uiteindelijk Durabrik geworden?

“Daar waren verschillende redenen voor. Ten eerste zat hun project nog helemaal in de beginfase en dat vonden we interessant om zelf ruim inspraak te hebben. Verder waren we enthousiast over hun opvallende concept voor de site: een mooie mix van huizen, appartementen en buurtwinkels. Er is zelfs een buurthuis. Er ging ook veel aandacht naar voetgangers en fietsers en je hebt vanop de site een mooi groen uitzicht. Ik vond het heel bijzonder om zo’n hele buurt vorm te zien krijgen, dat brengt echt leven in de brouwerij. De site is bovendien bijzonder goed gelegen vlak bij het station en de bedrijvenparken in Mont-Saint-Guibert en Louvain-la-Neuve.

Het appartement zelf heeft een tuin op het zuiden en is heel goed afgewerkt. Het standaardaanbod van Durabrik was zeer volledig. De aanpassingen die we gevraagd hebben, waren eerder om het appartement een persoonlijke toets te geven dan om het te verbeteren. Nog een laatste puntje dat de doorslag gegeven heeft om voor Durabrik te kiezen, was het goede eerste contact dat we hadden met hun bouwadviseur.”

En, hebben jullie snel een huurder gevonden?

“Heel snel. De vraag in de regio is groot. Meteen nadat het appartement te huur kwam, liepen er al aanvragen binnen en enkele dagen later heeft onze huurder zijn contract getekend.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine