Autoluw wonen - Elien en Gert-Jan maken de balans op

Woning - Februari 2022

Elien en Gert-Jan kozen bewust voor een autoluwe buurt. Hun auto staat niet voor de deur geparkeerd, maar op een parkeerpocket verderop. Benieuwd hoe dat werkt? Elien vertelt er je meer over.

Auto komt de parkeerpocket bijna niet meer uit

“Onze familie vond het eerst maar raar dat we onze auto niet voor de deur kunnen parkeren. Dat was toch niet praktisch en hoe zouden we dat gaan doen met de boodschappen? Maar wij wilden een veilige plek voor onze kindjes, zodat ze later gerust buiten op straat kunnen spelen. Na een paar maanden in onze autoluwe buurt in Wondelgem kan ik wel zeggen dat het voor ons perfect werkt.

De verbinding naar het centrum van Gent gaat supervlot dankzij de tramhalte vlakbij. Verder doen we alles te voet en met de fiets. Ik fiets naar het werk, de supermarkt is vlakbij en als ik thuiswerk ga ik tijdens de middag snel een brood halen bij de bakker. Ook als we iets willen gaan eten of drinken, doen we dat te voet of met de fiets. Er zijn hier heel wat gezellige restaurantjes in de buurt. En wil ik met vriendinnen naar de stad, dan springen we gewoon op de fiets. Ik vind het fijn om een eind langs het water te rijden en zo mooie plekjes in de stad te ontdekken.

Gert-Jan werkt momenteel thuis, maar als hij naar het werk gaat heeft hij de auto nodig. Als we al eens met de auto naar de winkel gaan, kunnen we als we dat willen de boodschappen uitladen voor de deur en daarna de wagen verderop op de parkeerhaven parkeren. Mijn wagen daarentegen staat al maanden gewoon stil, ik gebruik hem nauwelijks nog. Da’s zonde van het geld dus zodra ons baby’tje geboren is, wil ik de auto misschien wel inruilen voor een elektrische bakfiets. Dan ga ik zoals een ‘echte Gentse’ door de stad sjezen.”

Hier wonen Elien en Gert-Jan

Dit jonge koppel koos voor het autoluwe Durabrik-woonproject ‘De Stoeterij’ in Wondelgem. Je ziet op deze groene site met parktuin nauwelijks auto’s in het straatbeeld. Ze blijven op de parkeerpockets aan de ingang staan. Voor fietsers is er des te meer plek en ook een overdekte fietsenstalling.

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine