Wondelgem - Vrouwenstraat - De Stoeterij

Dit project is uitverkocht

Helaas, dit woonproject in Wondelgem - Vrouwenstraat - De Stoeterij is uitverkocht.

Maar niet getreurd, er is nog aanbod in de buurt. Neem zeker en vast een kijkje.Ontdek het volledige project!


Wonen in de luwte van een parktuin

Deze bijzondere plek heeft een markant verleden. En wie weet heeft ze voor jou ook een mooie toekomst in petto. De naam van de site verwijst naar de paardenstoeterij die er vroeger was.

Het statige landhuis en de tuin met zijn mooie, oude bomen zijn blijven staan als stille getuigen. Rondom de tuin komen huizen en appartementen met datzelfde vleugje stijlvolle chic als toen. Hier kunnen kinderen zorgeloos spelen terwijl hun mama en papa gezellig kletsen op een bankje.

Jij en je buren beslissen zelf of er op het stukje groen naast de vroegere paardenstallen een speeltuin komt, of eerder een petanquebaan voor veel gezapige zomeravonden.


Salens Architecten aan het woord

De site van het landhuis en de stoeterij vormt een bijzonder boeiende locatie. Er is voor deze speciale site dan ook een apart stedenbouwkundig model ontwikkeld. Het centrale landhuis behoudt in het nieuwe plan zijn centrale, alleenstaande karakter. Net zoals de bestaande stallingen met hun L-vormige grondplan de ene kant van het terrein omarmen, zullen de nieuwe woonentiteiten in de tegenovergestelde hoek ook een L vormen. Daardoor wordt het groene gebied ertussen bewaard en zelfs versterkt.


We hebben veel aandacht besteed aan de leefkwaliteit van de bewoners. Zo is de site autoluw en alle woningen en appartementen geven uit op de mooie parktuin.

Salens ArchitectenModerne huizen, comfortabele appartementen

Op deze site komen huizen met drie of vier slaapkamers (deze zijn allemaal verkocht) en appartementen met één, twee of drie slaapkamers. Of je nu met z’n tweetjes bent, een (nieuw samengesteld) gezin met kinderen of graag je kleinkinderen over de vloer krijgt, jij kiest zelf hoeveel ruimte je nodig hebt.

Alle woningen en flats op deze site zijn uitgerust met vloerverwarming en ze zijn comfortabel, lichtrijk en duurzaam ingericht. De huizen halen dankzij de zonnepanelen op het dak zelfs een zeer voordelig E20 energiepeil.

Heb je groene vingers, dan ga je wellicht voor een huis met een ruime tuin. Ben je eerder iemand die vooral wil genieten, dan is een bescheidener tuin met minder onderhoud helemaal op jouw lijf geschreven. Of gewoon een appartement met een ruim, overluifeld zonneterras. Een groene woonomgeving krijg je er dankzij de centrale parktuin sowieso bij.

Meer over onze huizen Meer over onze appartementen


Landelijke sfeer, vlotte mobiliteit

Deze plek ademt de grandeur van het landelijke verleden, maar biedt wel alle troeven van een moderne leefomgeving, met winkels en scholen in de buurt en een goede bereikbaarheid. Het centrum van Wondelgem ligt op fietsafstand, naar het station doe je er nog geen tien minuten over en ook de ring rond Gent is vlakbij.

Op de site zelf zie je dan weer nauwelijks auto’s in het straatbeeld want ofwel blijven ze op de parkeerpockets aan de ingang staan, ofwel duiken ze ondergronds in de parkeergarage onder de appartementen.

Voor fietsers is er des te meer plek en werd er ook een overdekte fietsenstalling voorzien.

Ontdek hoe de eerste bewoners dit ervaren

Ontdek de buurt


Nieuws voor jou