Alles wordt heel transparant gecommuniceerd

Woning - Augustus 2019

Brent is helemaal klaar om het ouderlijk nest te verlaten en met zijn vriend Florian te gaan samenwonen. Hij vond een Durabrik-huis in Aalst, dichter bij zijn werk. Ondertussen heeft hij alle materialen gekozen en de inrichting van a tot z doorgesproken met zijn interieuradviseur. Het bouwen kan beginnen!

Wat vond je het allerbelangrijkst in je zoektocht naar een nieuw huis?

Brent: “Dat het dicht bij mijn werk zou liggen. Ik woon nu nog bij mijn ouders in Tielt, maar ik werk in een ziekenhuis in Aalst. Qua woon-werkverkeer kan dat natuurlijk beter. Daarnaast wilde ik een mooie tuin en een huis met een deftige bewoonbare oppervlakte, liefst ook nog eens in een tijdloze stijl.”

Hoe ben je dan bij Durabrik terechtgekomen?

“De eerste kennismaking met Durabrik was enkele jaren geleden, toen mijn opa een appartement van hen kocht. Dat is toen goed verlopen, maar het neemt niet weg dat ik ook nog andere bouwfirma’s gecontacteerd heb. Uiteindelijk sprong de goede werking van Durabrik er toch wel bovenuit en dat wekte mijn vertrouwen. Ik ben er ook meteen goed ontvangen en geholpen.”

Wat bedoel je precies met ‘goed geholpen’?

“Om maar een voorbeeld te geven: ik kreeg niet alleen veel en duidelijke informatie over ons huis, maar ook heel wat tips voor mijn zoektocht naar een lening. De leveranciers van de badkamer, de keuken, enzovoort contacteerden mij zelf om ons uit te nodigen in hun showroom en ze waren al even bereidwillig om uit te leggen wat het standaardpakket bij Durabrik inhield. Zonder ook maar één keer te pushen om meer budget te besteden. Het standaardpakket is trouwens behoorlijk ruim: we hebben het maar hier en daar aangepast en ook dan was het altijd heel duidelijk wat de meerkost zou zijn. Nadat we alle materialen gekozen hadden, heeft onze interieuradviseur alles nog eens stap voor stap met ons overlopen.”

Verloopt de communicatie met Durabrik vlot?

“Tot nu toe zeker wel: alles wordt heel transparant gecommuniceerd. Onze bouwadviseur heeft met ons het lastenboek helemaal doorgenomen en ik had meteen een goed beeld van de totale kostprijs, inclusief architect, EPB, enzovoort. Ten slotte is het online klantenportaal van Durabrik zeer handig om op de hoogte te blijven van de bouwwerken. Zoals het nu loopt, zou ik Durabrik zeker aan iedereen aanbevelen.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen