Het voelt heel ruim aan en toch is ons huis heel gemakkelijk in onderhoud

Woning - September 2019

Even hebben Sonia en Jean-Claude overwogen om voor de tweede keer in hun leven een huis te kopen en te verbouwen. Maar toen ze de werf van Durabrik in Dilbeek passeerden, was dat idee vlug van de baan.

Naar welk soort woning waren jullie op zoek voor jullie met Durabrik in zee gingen?

Jean-Claude: “Mijn vrouw en ik woonden in een heel groot herenhuis uit 1920. Na ons pensioen wilden we kleiner gaan wonen in een huis met moderne elektriciteit en verwarming.”

Hebben jullie ooit met het idee gespeeld om een bestaand huis te kopen en te renoveren?

“Dat waren we eerst van plan, ja. Als je in een oud herenhuis woont, heb je wel kaas gegeten van renoveren… Bovendien hebben we ooit ook een winkel helemaal verbouwd. Maar nadat we ons vierde huis bezocht hadden, beseften we allebei dat we er eigenlijk genoeg van hadden. Zeker toen duidelijk werd dat verbouwen heel veel zou gaan kosten. De aankoopprijzen van bestaande huizen in Dilbeek zijn niet mis en dan begint het nog maar pas.”

Hoe zijn jullie dan bij Durabrik terechtgekomen?

“Eigenlijk heel toevallig. Op een dag passeerden we langs de werf waar ze volop aan het bouwen waren en wat we zagen stond ons direct aan. Ook de locatie vonden we ideaal: dicht bij het centrum, maar toch rustig.

Zijn jullie tevreden over de samenwerking met Durabrik?

“Jazeker, we hadden van begin tot einde een heel vlot contact. En zelfs nu nog: als ik een vraagje heb over het een of het ander, krijg ik snel een antwoord. Destijds heeft de verkoper ons alles zeer duidelijk uitgelegd. Mijn zoon, die in de bouw zit, kon beamen dat ze kwaliteit bieden. Ik was ook aangenaam verrast door het niveau van het standaardinrichting en de professionaliteit van hun leveranciers. Het aantal probleempjes onderweg was minimaal en als er iets fout liep, zette Durabrik dat zonder poespas weer recht. Ik zou vrienden en familie dan ook zeker aanraden om met hen te bouwen.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen