Een goede belegging en een mooie manier om de band met haar vaders grond in ere te houden

Woning - Januari 2020

Toen Karina’s vader haar de grond van hun vroegere bloemisterij schonk, wist Karina eerst niet goed wat ze ermee zou gaan doen. Door een samenwerking met Durabrik aan te gaan, kon ze de opbrengst investeren in twee huizen. Een goede belegging en een mooie manier om de band met haar vaders grond in ere te houden.

Wat dacht je toen je je vaders grond verkocht?

Karina: “Het was een dubbel gevoel: enerzijds was ik emotioneel omdat je iets van de familie uit handen geeft. Maar anderzijds voelde ik me ook opgelucht omdat ik wist dat Durabrik er iets moois van zou maken. Zelf zag ik het helemaal niet zitten om in mijn eentje voor de verkaveling en de bouwvergunningen te zorgen. Dat is een proces van jaren en voor een voormalig tuinbouwbedrijf helemaal niet evident. Ik ken daar niets van en Durabrik heeft er veel ervaring mee. Ze hebben dat goed gedaan.”

Ben je blij met het woonproject dat ze er gebouwd hebben?

“Absoluut. Al toen ik de eerste tekeningen van de verkaveling zag, wist ik dat het mooi zou worden. Mijn vader woont naast het project en elke middag als ik bij hem ging eten, liep ik ook eens langs op de werf. Op den duur kende ik er iedereen. Voor mijn papa deed het veel deugd om te zien dat alles liep zoals het moest lopen.”

Je hebt zelf in de verkaveling twee huizen gekocht. Ga je er ooit zelf wonen?

“Dat is voorlopig niet het plan, maar het is wel een leuke buurt. Ik heb een goed contact met de buren. We zijn nu zelfs aan het bekijken wat we eventueel samen kunnen doen om onze tuinen aan te leggen. Ik heb mijn huizen zo laten afwerken zoals ik het zelf graag zou willen. En de materialen daarvoor vond ik allemaal binnen de waaier die Durabrik had voorgesteld. Ik heb niets extra moeten betalen, er was meer dan keuze genoeg. Het was ook tof dat ik ook altijd heel goed geholpen geweest ben bij het kiezen.”

Wat vinden je huurders van hun woning? Was er veel interesse?

“Eén huis wordt binnenkort verhuurd, maar het andere was weg nog voor het effectief in verhuur kwam. De huurders waren er direct enthousiast over toen ze met mijn vastgoedmakelaar langskwamen.”

Als verhuurder moet je ervoor zorgen dat de woningen goed onderhouden worden. Schrikt je dat niet af?

“Dat zal goed meevallen hoor. Het zijn nieuwe huizen met kwaliteitsmaterialen, moderne technieken en zonnepanelen op het dak. Ik heb van Durabrik ook een onderhoudsboekje en een goede uitleg gekregen van wat er de komende jaren in de huizen moet gebeuren om ze goed te onderhouden. Dat is echt niet veel, maar wel allemaal heel duidelijk.”

Hoe kijk je nu terug op je samenwerking met Durabrik?

“Het is een heel avontuur geweest, maar het was de moeite waard. Waar vroeger mijn vaders grond was, staat nu een mooie, gezellige buurt. Ik ben er trots op. Binnenkort gaat ook mijn tweede huis in verhuur en kan ik er helemaal tevreden op terugkijken.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine