De start van een nieuw avontuur

Woning - November 2021

Nadine en Rudy leerden elkaar kennen op de werkvloer. Ze wonen ondertussen al een tijdje samen in een appartement, maar dat wordt te klein voor hun nieuw samengesteld gezin. En dus gingen ze op zoek naar een eigen thuis. Via de dochter van Nadine, die bij Ilwa keukens werkt, kwamen ze in contact met het Durabrik-project in Niel. Het huis dat ze samen kochten, betekende de start van hun nieuwe toekomst samen.

Waarom sprak het project in Niel jullie zo aan?

Nadine: “Ik heb altijd in Schelle gewoond, hier vlakbij. De stap om naar Niel te verhuizen is dan ook niet zo groot. Dat ons werk op amper 3,5 km van ons nieuwe huis ligt, is een groot pluspunt. Zo kunnen we elke dag snel en gemakkelijk met de fiets naar het werk. Ook qua verbinding naar grote steden in de buurt zitten we hier perfect. Op amper 20 minuten ben je al in Antwerpen of Mechelen en op 30 minuten in Brussel. En dat terwijl het hier erg rustig vertoeven is, tussen al dat groen.”

Wat waren de vereisten voor jullie nieuwe huis?

“Het huurappartement waar we nu wonen is te klein voor ons allemaal. Daarom waren we op zoek naar een grotere eigen stek. We hadden wel enkele vereisten waar het huis aan moest voldoen. Zo moest het een ruime alleenstaande woning zijn met een tuin en minstens drie slaapkamers, zodat er voldoende plek is voor wanneer de kinderen blijven slapen. Het huis van Durabrik tikte meteen alle boxjes af. Dat het project vlak aan een spoorweg ligt, was voor mijn vriend en mij absoluut geen breekpunt. Ik heb vroeger al 25 jaar aan een spoorweg gewoond en geen enkele keer (geluids)hinder ondervonden. Het is hier ook geen drukke lijn. In het weekend passeert er maar om het uur een trein.”

Waarom kozen jullie voor een nieuwbouwproject?

“We waren oorspronkelijk van plan om een oudere woning te kopen en die volledig op te knappen. Maar dat bleek toch te moeilijk te combineren met onze voltijdse job. Nieuwbouw biedt het voordeel dat alles voor jou gedaan wordt en meteen volledig in orde is. Het is naar de toekomst toe ook de slimste optie. De woning voldoet aan de nieuwste energie- en isolatienormen, dus hoeven we ons de komende jaren geen zorgen te maken over dure onderhouds- of reparatiekosten. Toen we de plannen van deze moderne woningen zagen, was het liefde op het eerste gezicht. Het huis heeft alles waar we ooit van droomden. Dankzij het verlaagde btw-tarief van 6% hebben we bovendien zo’n 40.000 euro kunnen uitsparen, wat natuurlijk heel mooi meegenomen is.”

Hoe zijn jullie bij Durabrik terechtgekomen?

“Het is mijn dochter, die bij Ilwa keukens werkt, die ons dit project doorstuurde. Zij heeft ook onze keuken mogen tekenen. We hebben niet zo veel aanpassingen gedaan aan de plannen die het Durabrik-team opstelde, enkel in de master bedroom en in de badkamer wilden we het iets anders. Die veranderingen waren absoluut geen probleem voor Durabrik. De samenwerking is tot nu toe al zeer vlot verlopen.

De werken zijn gestart in april, dus we zullen nog even geduld moeten hebben voor we in ons droomhuisje kunnen intrekken. Het einde van de werken is voorzien voor april 2022. Dus fingers crossed dat alles volgens plan verloopt, want we kijken halsreikend uit naar de verhuis.”

Waar kijk je het meest naar uit in je nieuwe huis?

“Mijn favoriete plekje wordt 100% zeker de tuin. Ik zit graag met mijn vingers in de aarde en kijk ernaar uit om meer tijd buiten door te brengen. Dankzij onze zuidgeoriënteerde tuin hebben we vanaf de middag zon. Dat maakt ons terras de ideale plek om na een drukke werkdag volledig te ontspannen.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen