100% thuis

Woning - Maart 2020

Katrijn en haar vriend Vincent woonden elk nog thuis toen ze op zoek gingen naar een plekje voor hen samen. Eerst wilden ze huren, maar uiteindelijk bleek het voor dat geld interessanter om te lenen en een eigen huis te kopen. En daar zijn ze nu heel trots op.

Waarom voel je je hier 100% thuis?

Omdat dit echt óns huis is, óns plekje waar we onszelf kunnen zijn. Nog altijd denk ik soms als ik hier in onze zetel zit: dat hebben we toch maar mooi gedaan!

Hoe hebben jullie het Durabrik-project in De Klinge leren kennen?

Katrijn: “We wilden in de buurt van Kieldrecht wonen en gingen daar eens langs in de kijkwoning van Durabrik. Het viel ons meteen op hoe ruim dat huis was. Ik had dat niet verwacht toen ik de bewoonbare oppervlakte zag. We hadden ook meteen een gevoel van thuiskomen en dat heeft ons overtuigd. In Kieldrecht waren er echter alleen nog open bebouwingen beschikbaar. Dus zochten we op waar Durabrik nog projecten bouwde in de buurt. Zo kwamen we uit in De Klinge.”

Hoe is het dan verder gegaan?

“We zijn heel goed begeleid geweest in het hele aankoop- en bouwproces. Je moet rekenen: wij hadden nog nooit alleen gewoond, laat staan gebouwd. De projectleider van Durabrik heeft ons echt goed geholpen. Ook toen er zes maanden na onze verhuis een probleem opdook, heeft hij ons niet in de steek gelaten. Wat ik ook tof vond is dat we de tijd kregen om rustig uit te zoeken welke lening voor ons het beste was. We hebben Durabrik al aan verschillende vrienden aangeraden.” 

Hebben jullie het klantenportaal van Durabrik veel gebruikt?

“Quasi elke dag! Het is echt superhandig om de bouwwerken op te volgen. We wisten perfect tegen wanneer we zelf iets moesten inplannen. En ook wanneer er op de werf iets veranderd was en we nog eens een fotootje konden gaan nemen. We zagen het dag na dag vooruitgaan.”

Hoe ziet jullie huis er eigenlijk uit?

“Het heeft een plat dak: dat wilden we allebei graag omdat we in ons ouderlijk huis een kamer onder het dak hadden en dat alle twee niet zo handig vonden. Eerst moest ik wat wennen aan de twee kleuren en het niveauverschil in de gevel, maar het heeft zeker zijn charmes. Ik vind vooral dat we binnen heel veel ruimte hebben. Vrienden die bij ons over de vloer komen zeggen ook dat je helemaal niet het gevoel hebt dat je in een gesloten bebouwing bent. We hebben echt waar gekregen voor ons geld.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen