Dankzij het E20 energieprestatiepeil van de woning wordt mijn investering nog rendabeler

Woning - Februari 2020

Johan zocht een betere investering dan zijn spaarboekje. Met een nieuwbouwwoning van Durabrik om te verhuren schat hij zijn potentiële rendement tussen 2,4 en 2,6%. Op termijn wil hij zelf in het huis gaan wonen. Dankzij het E20 energieprestatiepeil en de duurzame materialen die gebruikt werden, is hij er zeker van dat het huis ook op dat moment nog aan alle verwachtingen zal voldoen.

Wanneer ben je voor het eerst met Durabrik in contact gekomen?

Johan: “Omdat geld op een spaarboekje nog maar weinig opbrengt, waren we al een tijdje aan het overwegen om in vastgoed te investeren. In Zwijnaarde zagen we een mooi project van Durabrik, zeker goed voor de verhuur, maar het zei ons minder om daar op termijn zelf te gaan wonen. Toen we hoorden dat Durabrik in Mariakerke een verkavelingsaanvraag ingediend had, hebben we daarop gewacht en daar uiteindelijk een huis gekocht.”

Waarom sprak het project in Mariakerke jullie aan?

“Het ligt vlak bij de plek waar ik vroeger nog gewoond heb, in een groene en rustige buurt. Eén straat verder is er een bushalte en heb je een goede verbinding naar Gent. Dat vinden we een voordeel als we later ouder zijn en zelf in dat huis gaan wonen.”

En zag je het ook als een goede investering?

“Zeer zeker! Met energieprestatiepeil van E20 betaal ik de eerste vijf jaren geen onroerende voorheffing. Dat is mooi meegenomen voor mijn rendement. Bovendien ben ik er zeker van dat het huis ook als wij er op termijn gaan wonen nog altijd aan alle vereisten en verwachtingen zal voldoen.”

Als je een huis koopt om te verhuren en er later ook zelf wil gaan wonen, dan lijkt het mij niet zo gemakkelijk om de juiste inrichting te kiezen. Hoe is dat gegaan?

“Het is inderdaad wat afwegen. We hebben uiteindelijk voor materialen gekozen die we zelf mooi vinden en die tegelijk stevig genoeg zijn om lang hun kwaliteit te behouden.”

Happen huurders gemakkelijk toe?

“Ik zat natuurlijk op hete kolen om het huis te verhuren, maar het moest eerst nog geschilderd worden. Daarna kwamen er snel meerdere kandidaten over de vloer, die allemaal even enthousiast waren over de rustige omgeving en het huis met vier slaapkamers. Nu woont er een jong koppel dat akkoord ging met de huurprijs die ik voor ogen had.”

Hoe is de samenwerking met Durabrik verlopen?

“De vergunningen hebben eventjes op zich laten wachten, maar daarna is alles vlot gegaan. Ik kon regelmatig van gedachten wisselen met de mensen van Durabrik, de opvolging van de werken was professioneel, er werd snel en efficiënt gereageerd op al mijn vragen en over dat goede contact ben ik heel tevreden.”

Ben je net als Johan op zoek naar een goede investering?

Download hier onze infogids

Of neem alvast een kijkje in ons opbrengstaanbod

Naar het aanbod

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen