Investeren in vastgoed is tastbaar en financieel interessant

Woning

Investeren in vastgoed heeft Luc Hofman met de paplepel meegekregen. Toen hij enkele jaren geleden besloot om meer nieuwbouw in zijn vastgoedportefeuille op te nemen, liet hij zes opbrengsteigendommen bouwen door Durabrik. Er was meteen een klik en die is er zes bouwwerven later nog altijd. Een volgend project staat intussen in de steigers

Luc, waarom investeer jij eigenlijk in vastgoed?

Ik heb dat van jongs af altijd zo gezien in mijn familie om een vermogen op te bouwen, steen voor steen, en ik zet nu die traditie voort. Met dat voordeel dat lenen nu een pak interessanter is dan vroeger dankzij de zeer lage interestvoeten. Onroerend goed is tastbaar: je ziet letterlijk waar je je geld in stopt en wat het opbrengt in de vorm van huurinkomsten. Later kan je het pand ook verkopen, meestal met meerwaarde, maar dat is niet meteen mijn bedoeling.

Je verkiest nieuwbouw in je vastgoedportefeuille. Waarom precies?

Als de woningen up-to-date zijn qua materialen en energieverbruik, dan kan je ze heel lang verhuren aan een mooie prijs en heb je er zelf weinig onderhoud aan. Huurders zijn bovendien ook gelukkig als ze iets nieuws kunnen huren.

Vanuit jouw ervaring met huurders: wat verwachten zij nog zoal van een huurwoning?

Ze willen ruim comfort en het liefst ook een tuintje, niet al te groot maar onderhoudsvriendelijk. Verder letten ze ook heel erg op de locatie van de huurwoning: hoe ver is het centrum, welke winkels zijn er in de buurt… Jonge mensen vinden het ook altijd belangrijk dat er een schooltje dichtbij is.

Je hebt al verschillende keren met Durabrik samengewerkt om nieuwbouwwoningen te bouwen, maar hoe is het allemaal begonnen?

Ik had al over Durabrik gehoord en heb eerst hier en daar mijn licht opgestoken om meer over hen te weten te komen. De feedback was positief: gezond bedrijf, veel expertise en goede begeleiding. Dat kwam meerdere keren naar boven. En… hun huizen zijn ‘sterk gezet’, met degelijke materialen en een goede afwerking.

Hoe ervaar je de samenwerking met Durabrik?

Ze weten waar ze mee bezig zijn en wat goed werkt voor huizen of appartementen die voor de verhuur dienen. Ze zijn ook helemaal mee met het principe dat deze woningen vele jaren rendement moeten opleveren en ze hebben veel expertise in huis. Onder meer in de afdeling Durabrik Publieke Samenwerking (DPS), om ervoor te zorgen dat dit rendement ook gerealiseerd kan worden.

Verder krijg je als klant uitgebreide informatie, er is veel ruimte voor overleg en de begeleiding is echt top. Er is elke dag opvolging op de werf en problemen worden altijd direct opgelost. Ten slotte kan ik na de bouwwerken altijd bij Durabrik terecht om eventuele problemen snel opgelost te krijgen. Dat is naar mijn huurders toe natuurlijk ook niet onbelangrijk en zeker niet overal vanzelfsprekend. Ondertussen werk ik bij elk project samen met dezelfde contactpersoon binnen Durabrik. Ik weet wat ik aan hem heb en ik vertrouw Durabrik voor 100%.

Projecten in de buurt van

Toon alle