Stien en Geoffrey in De Pinte. Bij Durabrik is het betaalbaar

Woning - April 2019

Stien en Geoffrey waren al een tijdje op zoek naar een eigen woning. Op de BIS-beurs ontdekten ze Durabrik en opeens werd het huis dat ze in gedachten hadden een haalbare kaart. Onlangs verhuisden ze naar hun gloednieuwe woning in De Pinte.

Wat zochten jullie precies?

Stien: “Wat we het liefst van al wilden, was een nieuw huis in een rustige buurt; met een open leefruimte en een grote tuin. Maar omdat we nog jong zijn en allebei een gewone job hebben in de verpleegkunde, dachten we dat deze droom voor ons te duur zou zijn.”

En toch kozen jullie uiteindelijk wel voor een nieuwbouw in De Pinte, mét een mooie tuin…

“Ja, want bij Durabrik bleek dat toch mogelijk te zijn. Via een sleutel-op-de-deur formule waar je bovendien je eigen draai aan kon geven. Dus zijn we de grond gaan bekijken. We kregen meteen een duidelijke uitleg over wat we eventueel nog konden veranderen. In de kijkwoning in Dilbeek deden we inspiratie op en met interieuradviseur Annelies bespraken we alle opties. Uiteindelijk hebben we andere binnendeuren gekozen en wat extra’s genomen in de badkamer. Dat gebeurde allemaal heel transparant. Je hebt de kosten zelf in de hand.”

Hoe is het bouwproces zelf verlopen?

“Dat ging over het algemeen vlot. Soms liep er wel eens iets mis en dat leverde dan wat vertraging op. Maar we konden altijd bellen met onze projectleider, die er dan voor zorgde dat het opgelost geraakte.”

Jullie vinden Durabrik een aanrader?

“Jazeker. Je hoort vaak vertellen dat een nieuwbouw stukken van mensen kost, maar bij Durabrik is het betaalbaar. Ook voor jonge mensen zoals wij met een doorsneeloon. Het is om dat te laten zien aan andere koppels zoals wij, dat we hebben meegewerkt aan deze campagne.”