Liefde op het eerste gezicht

Woning - November 2017

David en Evi wilden hun eigen liefdesstulpje, en vooral ook een groter huis voor hun nieuw samengesteld gezin. Met een baby op komst, raakte hun zoektocht in een stroomversnelling. En toen ze in Oedelem een ruwbouw van Durabrik ontdekten, was het liefde op het eerste zicht.

Waarom zijn jullie op zoek gegaan naar een nieuw huis?

“Mijn vriend en ik vormen een nieuw samengesteld gezin. Hij heeft een dochter van 10, ik een zoontje van 9 en soms is het in mijn tweekamerappartement wat krapjes. Het gaat vooral om van die kleine praktische dingen. Het klikt heel goed tussen onze kindjes, maar de ene wil bijvoorbeeld met een nachtlampje slapen en de andere niet. Dat is moeilijk als ze samen op de kamer liggen.

Daarom hadden we besloten om stilaan uit te kijken naar een grotere woonst. Tegen juni was het plan… We keken al eens rond in de buurt en zochten wat op het internet om voor onszelf te bepalen wat we precies wilden. Maar toen ik sneller dan gehoopt zwanger werd, is onze zoektocht in een stroomversnelling gekomen. ”

Hoe zijn jullie bij Durabrik terechtgekomen?

“Ik wilde graag in Sijsele blijven wonen, dicht bij mijn ouders en bij de school van mijn zoontje. Maar toen we hoorden van een nieuwe verkaveling vier kilometer verderop in Oedelem, gingen we toch eens een kijkje nemen. En het was meteen prijs: liefde op het eerste gezicht. Dat zou ons eigen liefdesstulpje worden! In een nieuwe, rustige verkaveling met een doodlopend straatje en een gezellige mix van jonge gezinnen en oudere mensen.

Toen we een rondleiding kregen in de winddichte ruwbouw, raakten we nog meer overtuigd. Het ruime zicht op de tuin en de moderne stijl spraken ons onmiddellijk aan. En vooral: we hebben de ruimte om vier slaapkamers in te richten.

"Toen we een rondleiding kregen in de winddichte ruwbouw, raakten we nog meer overtuigd."

Hoe verloopt het contact met de bouwadviseur, Filip Vandermeeren?

“De eerste vijf minuten moest hij even wennen aan mijn gebabbel, maar daarna klikte het supergoed. We kunnen hem alles vragen, en hij antwoordt binnen de dag. We kregen ook veel extra informatie over de zonnepanelen die we in één adem op ons dak gaan laten leggen om energiezuiniger te wonen. Filip kwam zelfs met tips over de brug voor onze zoektocht naar een lening en voor ons notarisbezoek. Dat was écht meer dan we verwacht hadden. Ook toen we bij Durabrik ons contract gingen tekenen, werden we uitgebreid in de watten gelegd. We hebben ondertussen al een keuken en badkamer gekozen en binnenkort gaan we onze materiaalkeuze overlopen met de mensen van Durabrik. Dan ontmoeten we ook onze interieuradviseur. Want dat zit dus ook gewoon in de prijs inbegrepen!

Wanneer gaan jullie verhuizen?

“Eind maart zal de bouw klaar zijn. Net op tijd, want in april wordt ons baby’tje geboren. Ik kijk er enorm naar uit om de kinderkamer in te richten in ons nieuwe huis. Zeg dus maar tegen Durabrik dat ze zich haasten. We rekenen op hen ;-)” 

 

Benieuwd om hun afgewerkte woning te zien? Neem dan snel een kijkje!

Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine