Jong, single en binnenkort op eigen benen in een gloednieuw appartement

Appartement - Oktober 2021

Lore wordt 24 en start haar vierde schooljaar als leerkracht Nederlands-Engels. Hét moment voor haar om op eigen benen te staan. En hoewel de zoektocht naar een woning niet evident is als je single bent, verhuist Lore binnenkort naar een fonkelnieuw appartement in hartje Aalst, helemaal van haar alleen.

Hoe zag jouw zoektocht naar een nieuwe woonst eruit?

Lore : “Ik woon voorlopig nog bij mijn ouders thuis, maar zodra ik mijn eigen centjes ging verdienen, begon het te kriebelen om mijn vleugels uit te slaan. En dus ben ik stilletjes aan beginnen uitkijken naar een eigen stek. Met één loon dacht ik in eerste instantie aan een bestaand appartement, maar al gauw bleek dat ik dan, met renovatiekosten bij, sowieso over mijn budget zou gaan. Zo kwam nieuwbouw in het vizier.”

Wat heeft je uiteindelijk overstag doen gaan voor een nieuwbouw?

“Het feit dat ik op voorhand exact wist wat het mij zou kosten, was voor mij heel geruststellend. Met een renovatie weet je dat nooit. Toen ik hoorde dat ik op een appartement in Aalst Carlton maar 6% btw zou moeten betalen, heb ik niet meer getwijfeld. Gelukkig vond ik ook een bank die mij een lening wou geven.”

Hoe ben je eigenlijk bij het project Aalst Carlton van Durabrik terechtgekomen?

“Ik kende Durabrik omdat mijn zus enkele jaren geleden hier in Aalst een huis van hen gekocht heeft en zij is daar heel tevreden over. Aalst Carlton ligt op vijf minuutjes wandelen van de school waar ik lesgeef en is dicht bij het centrum. Toch woon je er ook heel rustig, dus voor mij is het ideaal.”

De bouwwerken zijn nog volop bezig, maar jij hebt ondertussen wel al een goed idee van hoe je appartement eruit gaat zien?

“Ja, ik ben al vanalles gaan kiezen voor de inrichting. De vloeren, keuken en badkamer pasten allemaal redelijk goed binnen het voorziene budget. Alleen voor de deuren ben ik wat over gegaan, maar ook hier wist ik op voorhand precies hoeveel.”

Waar haal jij je ideeën voor de inrichting vandaan?

“Mijn appartement is niet groot, dus wil ik verstandig omspringen met de ruimte die er is. In een kijkwoning van Durabrik heb ik veel leuke oplossingen gezien. Zo ga ik zeker voor een ronde eettafel kiezen en mijn bureautje zit al min of meer in mijn hoofd. Ook het idee om het lichtpunt in het toilet niet centraal te steken, heb ik opgestoken in de kijkwoning. Ik kreeg bovendien veel goede tips van de Durabrik-partners bij wie ik de materialen mocht kiezen. De elektricien bijvoorbeeld zag meteen waar ik beter wel of net geen extra lichtpunten moest voorzien.”

Je hebt je appartement tot nu toe alleen nog maar in ruwbouw gezien, maar wat denk je dat het leukste plekje wordt?

“Ik vind het fijn dat ik een terrasje heb aan de slaapkamer. Als het mooi weer is kan ik buiten zonder de straat op te moeten. En daarnaast denk ik dat mijn living en eetplaats heel leuk gaan worden. Ze vloeien wat in mekaar over en er valt veel licht binnen. Het gaat echt tof worden om daar binnenkort mijn vrienden te verwelkomen.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine