Het was een ‘coup de foudre’

Appartement - Juli 2019

Hoewel ze ooit wel opnieuw naar een appartement wilden verhuizen, waren Kim en haar partner niet van plan om er nu al een te kopen. “Maar toen Durabrik hier in de buurt residentie Zavelkop begon te bouwen, zijn we uit nieuwsgierigheid toch eens naar hun kijkappartement gaan kijken”, zegt Kim. En toen kwam alles opeens in een stroomversnelling…

Wat was jullie eerste indruk tijdens het bezoek aan het kijkappartement?

“Het was een ‘coup de foudre’, het appartement sprak ons meteen aan. De gezellige inrichting, het licht dat rijkelijk binnenviel door de grote ramen, de ruimte, de grote terrassen en vooral: het ongehinderde uitzicht op de achterliggende tuinen. Bij andere appartementen hier in de buurt zit je vaak nogal dicht op elkaar. De privacy en het uitzicht van deze appartementen vonden we echt uitzonderlijk.”

Hoe verliep het eerste contact met Durabrik?

“Dat was heel aangenaam. We hadden het gevoel dat verkoper Bernard heel open en eerlijk communiceerde en dat wekte meteen ons vertrouwen. We hadden er een veel beter gevoel bij dan destijds met de aannemer die ons huis gebouwd heeft.”

Hoe is het dan verder gelopen na dat bezoek?

“Hoewel we het oorspronkelijk niet van plan waren, hebben we toch beslist om een appartement te kopen én er ook meteen te gaan wonen. We kozen voor een duplex penthouse met twee terrassen. Bernard had ons verteld dat we hem ook tijdens het bouwproces altijd mochten bellen voor om het even wat. En dat was effectief ook zo: voor hem was de kous niet af zodra we het contract getekend hadden. We konden altijd bij hem terecht. Dat bleek bijvoorbeeld toen de kopers van ons huis vroeger moesten verhuizen en wij in de problemen kwamen qua huisvesting. We hebben dat met Bernard besproken en hij heeft er echt alles aan gedaan zodat we sneller in ons appartement konden trekken. Dat was absoluut niet evident, want de deadline voor de oplevering was sowieso al scherp. Maar Bernard en het Durabrik-team deden het met de glimlach. De contacten waren altijd heel aangenaam, wat we ook vroegen.”

Hadden jullie inspraak in de afwerking van jullie appartement?

“We hebben het gekocht toen ze het al aan het bouwen waren, maar toch konden we hier en daar nog zaken aanpassen. We hebben trouwens veel inspiratie opgedaan in het kijkappartement dat we bezocht hadden. Dat vonden we heel mooi en heel wat elementen komen nu terug in ons eigen appartement. We zijn heel tevreden dat we de stap gezet hebben en dat we met Durabrik in zee zijn gegaan.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine