Het leek direct iets voor ons

Woning - December 2019

Saskia en Alexander vormden jarenlang een pleeggezin. Met hun eigen kinderen erbij was hun gezin ooit 10 man sterk en woonden ze in een groot huis. Toen de kinderen het nest begonnen te verlaten en Saskia jammer genoeg zwaar ziek werd, besloten zij en haar man nog één keer te bouwen voor hun pensioen. Ze kozen Durabrik als partner.  

Waarom wilden jullie per se nog een keer iets nieuws bouwen? Was een bestaand huis geen optie?

Alexander: “Onze eerste bouw was een probeersel, de tweede keer was het bijna ons goesting en nu de derde keer wilden we echt alle puntjes op ons verlanglijstje afvinken.”

Wat stond er dan op jullie verlanglijstje?

“We wilden een huis dat kleiner en gezelliger was en makkelijker te onderhouden. Zeker met het oog op de toekomst moest het comfortabel en praktisch zijn en aan de strengste energie-eisen voldoen.”

Was Durabrik jullie eerste keuze?

“We hadden al met een aantal bouwfirma’s gepraat en enkele kijkwoningen bezocht, maar toen we per toeval passeerden aan de locatie waar Durabrik aan het bouwen was, leek ons dat direct iets voor ons. We hebben meteen gebeld, kregen heel snel een afspraak en konden alle aspecten goed bespreken. We zijn ook een kijkje gaan nemen in de kijkwoning om ons een beeld te vormen van de ruimtes, de materialen en de afwerkingsmogelijkheden.”

Je zei dat het bouwproject jullie meteen aansprak. Wat vonden jullie er zo leuk aan?

“De locatie, Moerbeke-Waas, net buiten het dorp vonden we ideaal omdat je overal dichtbij zit. Verder sprak de stijl van het huis ons aan en het feit dat het een halfopen bebouwing was. Ook de prijs-kwaliteit vonden we dik in orde.”

Wat kan je vertellen over het bouwtraject? Hoe is dat gegaan?

“We zijn echt heel tevreden over de mensen bij Durabrik. Die hielden heel goed contact met ons en als er al eens een probleempje opdook, werd dat meteen geregeld. Heel professioneel allemaal. Alles wat we verwacht hadden, hebben we gekregen. We wonen hier nu al een tijdje en onlangs is de care manager van Durabrik hier nog langs geweest om de laatste puntjes te bespreken. Ik ben er zeker van dat die ook allemaal voor de definitieve oplevering in orde zullen komen.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen
Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine