Een energiezuinige nieuwbouwwoning? Dat is goed voor je portemonnee!

Bespaar vandaag 170 euro per maand of 2.065 euro per jaar op je energiekosten. (*)

(*) Gebaseerd op VREG-gegevens van februari 2023. Afwijkingen mogelijk in Wallonië.

 

De energieprijzen blijven op een onzeker niveau. Vooral mensen met een slecht geïsoleerde woning van tien jaar of ouder voelen dat zeer goed in hun portemonnee. Een energetische renovatie kan hun energiekosten drukken, maar ook renoveren is intussen duurder geworden.


71% besparen op energiekost

Kiezen voor nieuwbouw = kiezen voor een lage energiefactuur

Met een nieuwbouwwoning van Durabrik blijf je gespaard van deze impasse. Je woning heeft een aantrekkelijk energiepeil en springt intelligent om met energie. We gaan hierin veel verder dan de wettelijke verplichtingen. Zo kiezen we in al onze woningen resoluut voor de slimme combinatie van warmtepomp en zonnepanelen. Of we passen alternatieve energiebesparende technieken toe zoals geothermie of een aansluiting op het warmtenet van de gemeente. (*) Je krijgt daardoor gemakkelijk een besparing van minstens 71% op je energiefactuur. Dat blijkt uit onze klantenbevraging van mei 2022. We goten de resultaten voor jou in een heldere infographic.

Download hier de infographic


energiezuinige-nieuwbouwwoning-durabrik

Zo verlaagt een nieuwbouwwoning je energiefactuur

Een nieuwbouwwoning wordt van bij de start volledig klaargestoomd voor een laag energieverbruik. Een perfecte isolatie van de buitenschil, zonnepanelen, een intelligent Energie Management Systeem, waterbesparing, balansventilatie en een warmtepomp: alle energietechnieken werken harmonieus samen voor een zuinig verbruik.

Het resultaat? Een maximale energiebesparing en een zeer lage energiefactuur. Bovendien geniet je het hele jaar door van een aangename temperatuur. Lekker warm in de winter dankzij de vloerverwarming. En heerlijk koel in de zomer dankzij je warmtepomp.

Je ademt in huis ook altijd gezonde lucht in dankzij de balansventilatie. Die voert verse lucht aan en laat daarbij geen warmte verloren gaan. Kortom, in een nieuwbouwwoning krijg je een optimaal wooncomfort.

Conclusie: hoe sneller je een nieuwbouwwoning aankoopt, hoe sneller je kan besparen op energiekosten.

Ontdek onze nieuwbouwprojecten >>


Deze energietechnieken maken je Durabrik-nieuwbouwwoning energiezuinigDankzij een Energie Management Systeem kan je veel elektriciteit besparen

Slim omgaan met je energie

Ontdek meer over EMS >>