Een energiezuinige nieuwbouwwoning? Dat is goed voor je portemonnee!

Bespaar vandaag 550 euro per maand of 6.600 euro per jaar op je energiekosten!

Gebaseerd op VREG-gegevens van september 2022.

 

De energieprijzen blijven stijgen aan een duizelingwekkende snelheid. Mensen die in een slecht geïsoleerde woning van 10 jaar of ouder wonen voelen dit zeer goed. Spijtig genoeg is er voor hen voorlopig geen licht aan het einde van de tunnel. Enerzijds stijgen hun energierekeningen zeer sterk. Anderzijds wordt energetisch renoveren ook steeds duurder. De materiaalkosten stijgen en de grondstoftekorten laten zich voelen. Aannemers kunnen in vele gevallen zelfs geen vaste prijs meer garanderen. De renovatiebudgetten swingen de pan uit en zorgen voor veel onzekerheid. Wanneer je vandaag kiest voor nieuwbouw bij Durabrik, kies je voor verwarmen zonder gas en voor een prijs die vastligt van zodra je contract getekend is.


71% besparen op energiekost

Kiezen voor nieuwbouw = kiezen voor een lage energiefactuur

Het is meer dan ooit interessant om te kiezen voor een nieuwbouwwoning. Zo blijf je gespaard van veel onzekerheden. Een nieuwbouwwoning heeft een aantrekkelijk e-peil dankzij de vele energietechnieken die erin toegepast zijn. Heel wat zaken zijn hierin wettelijk bepaald. Durabrik gaat hier veel verder dan de norm of wettelijke verplichtingen. We kiezen er nu resoluut voor om in elke woning een combinatie van zonnepanelen en een lucht-water-warmtepomp te installeren. In sommige projecten wordt gekozen voor alternatieve energiebesparende technieken zoals geothermie of een aansluiting op het warmtenet van de gemeente. Woon je in een Durabrik-woning dan bespaar je makkelijk tot minstens 71% op je energiefactuur. Dat blijkt uit onze klantenbevraging van mei 2022. We goten de resultaten voor jou in een heldere infographic.


energiezuinige-nieuwbouwwoning-durabrik

Zoek je een nieuwe woonoplossing en lijkt nieuwbouw je wel iets?

Bij Durabrik bouwen we woningen die standaard voorzien zijn van zonnepanelen en warmtepomp. Zo word je minder afhankelijk van stijgende energieprijzen en ben je klaar voor een duurzame toekomst. Duik zeker eens in ons woonaanbod en wie weet vind je binnenkort je nieuwe thuis.

Ontdek onze nieuwbouwprojecten >>


De energietechnieken die we in een nieuwbouwwoning gebruikenDankzij een Energie Management Systeem kan je veel elektriciteit besparen

Slim omgaan met je energie

Ontdek meer over EMS >>