3 Redenen waarom een nieuwbouw kopen in 2023 de beste keuze is

2022 ging de geschiedenisboeken in als het jaar waarin alles duurder werd. Energieprijzen swingden de pan uit. Deze trend zet zich in 2023 verder. Er zijn grote tekorten aan bepaalde materialen en grondstoffen. Een woning kopen of renoveren wordt duurder. De rentevoeten gaan omhoog, waardoor lenen meer kost…
Maar gelukkig is er ook goed nieuws! Er zijn 3 belangrijke redenen waarom een nieuwbouwwoning kopen zeker nu een aanrader blijft. Misschien meer dan ooit. We lichten ze hier graag voor jou toe want er hangt een groot financieel voordeel aan vast. 


Nieuwbouw kopen aan een vaste prijs

Gerust bouwen? Dat kan je bij Durabrik met een vaste prijs!

Koop je een huis bij Durabrik? Dan ligt de prijs vast vanaf het moment dat de overeenkomst getekend is. Stijgen de materiaalprijzen verder tijdens de bouw van jouw nieuwe thuis? Geen probleem. Zelfs dan verandert je prijs niet. Dat garanderen we. Dat is trouwens zeer uitzonderlijk in de bouwsector.


Je komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan. Bij een renovatie of wanneer je zelf een huis bouwt heb je die zekerheid niet. Bij Durabrik gelukkig wel.  


Leer meer over hoe je via Durabrik gerust bouwt, met een vaste prijs!

Bouwen met vaste prijs >> 


Bespaar op je energie o.a. dankzij een warmtepomp

Liever een lage energiefactuur? Ga dan voor een nieuwbouwwoning en geniet van lagere maandelijkse kosten. 

Nieuwbouwwoningen zorgen voor een lage energiefactuur en een mooie besparing. Elke maand. Ze hebben immers een laag energieverbruik. Dat is wettelijk verplicht. Een nieuwbouwwoning is een bijna energie neutrale woning met een E-peil van maximaal 30.

Bij Durabrik gaan we nog verder dan de norm of wat de wet verplicht. We hebben zelfs al woningen met E10 of lager die nu al aan de wet van 2050 voldoen. Het resultaat? Je hele woning bevat meerdere energietechnieken die samen je energieverbruik extra laag houden. Zo ben je veel minder vatbaar voor de stijgende energieprijzen. 

Ontdek hoe een Durabrik nieuwbouwwoning je portemonnee beschermt.

Je energieverbruik laag houden >> 


Nieuwbouw kopen aan 6% btw

6% btw in plaats van 21%? Het kan gelukkig ook bij nieuwbouw.

Tot en met 31 december 2023 geniet je van een verlaagd btw-tarief wanneer je een woning afbreekt en heropbouwt. Wist je dat enkele van onze projecten ook onder deze regel vallen? Dat betekent dat je op die projecten slechts 6% btw betaalt in plaats van 21%.


Bekijk de details en ontdek de projecten die in aanmerking komen.

Onze projecten aan 6% >> 


rent to own

Een woning huurkopen of het Rent To Buy en Rent To Own principe toepassen, het beste van twee werelden?

Zou je graag een nieuwbouwwoning kopen maar wil je eerst nog sparen? Dan is huurkoop, rent to buy of rent to own misschien wat je zoekt. Je hebt de voordelen en flexibiliteit van huren, terwijl je na een huurperiode van 2 of 6 jaar een aankoopoptie op de woning krijgt. Waarom dit een slimme keuze kan zijn ontdek je op onze pagina over huurkoop en rent to buy.

Ontdek alles over Rent To Own