Gerust bouwen? Dat is bij Durabrik met een vaste prijs!

Onze belofte: je prijs ligt vast

Wie nu een woning bouwt kijkt tegen stijgende materiaalprijzen aan. Dat zal de komende tijd zo blijven. Dat betekent dat een huis bouwen uiteindelijk veel meer kan kosten dan je voorzien had. Niet bij Durabrik. We garanderen een prijsvastheid van alle huizen die we aanbieden. Je vraagt je misschien af hoe dat in zijn werk gaat?

Op het moment dat je bij ons een overeenkomst tekent staat alles daarin in detail beschreven. Je kent de plannen, de afwerking, de vooropgestelde timing en de prijs. Die prijs wordt verankerd. Ook al stijgen de materiaalprijzen verder tijdens de bouw van je nieuwbouwwoning. Je vastgelegde prijs verandert niet. Dat is echt zeer uitzonderlijk in de bouwsector.

We willen dat je bij ons met een gerust hart je nieuwe thuis kan kopen.


Bouwen aan een vaste prijs, ondanks stijgende materiaalprijzen

Je geniet van een extra bescherming. We gaan verder dan de Wet Breyne.

De Wet Breyne verplicht bouwfirma’s om de prijs vooraf vast te leggen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Die wet geeft echter toch een mogelijkheid tot de herziening van de prijs. Zeker als de materiaalkosten stijgen. Zegt het contract dat je woning 400.000 euro zal kosten? Dan kan die prijs volgens deze wet bijvoorbeeld toch nog herzien worden tot 425.000 euro.

Wij doen hier niet aan mee. Een vaste prijs is een vaste prijs! Ook al stijgen de prijzen van de materialen. De prijs die je betaalt is de prijs die werd vastgelegd toen je de overeenkomst tekende.


Betekent dat dan dat onze prijzen nooit stijgen?

Neen. Onze materiaalkosten stijgen sterk. Hoe langer je wacht om een woning te kopen, hoe hoger de prijs waarschijnlijk zal zijn. Maar eens je contract getekend is en je een huis koopt, blijft de prijs verankerd. Hij verandert dan niet meer.

Stel dat je een overeenkomst tekent voor de aankoop van nieuwbouwhuis A in een project van ons. Dan ligt je prijs vast. We beginnen aan de bouw van jouw huis. Binnen 2 maanden zien we ons genoodzaakt om de prijs met 2% te doen stijgen wegens de duurdere materiaalkosten. Nieuwe kopers betalen dan 2% meer voor een gelijkaardige woning binnen dat project. Jij niet.

Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.


Nieuwbouw kopen is beter dan renoveren indien je een vaste prijs en zekerheid wenst.

Nieuwbouw, een betere keuze dan renoveren

We stippen ook even aan hoe renoveren er tegenwoordig uitziet. Je koopt een verouderde woning. Bijvoorbeeld uit de jaren 70 of 80. Dat betekent dat die woning meestal een slechte energiescore heeft. Je zal dus veel moeten betalen om het huis te verwarmen. Maar er is meer. Koop je vanaf 2023 een woning met een slechte energiescore? Dan verplicht de wet dat je de woning binnen de 5 jaar energetisch renoveert. Je woning moet energiepeil D of lager behalen. Vele oudere woningen hebben een energiepeil E of F, wat de slechtst mogelijke score is.

Een woning energetisch renoveren brengt ook kosten met zich mee. Kosten die, door de stijgende materiaalprijzen, steeds hoger liggen. Een renovatie over meerdere jaren spreiden betekent dat je er steeds meer voor zal betalen. Dit alles bovenop de stijgende energieprijzen waarmee je ook nog te maken hebt.


Durabrik nieuwbouwwoningen hebben een energiepeil van A of A+. Je bent er niet alleen zeker van dat de woning futureproof is en aan de wetten voldoet. Je geniet vanaf dag 1 van de lage energiekosten en alle voordelen van een moderne, nieuwe woning. De Wet Breyne en de garantie die onvoorziene kosten door gebreken dekt, geven ook veel gemoedsrust.

Hoe een duurzame nieuwbouwwoning ervoor zorgt dat je veel geld bespaart, leggen we hier in detail uit.

Ik kies voor een lage energiefactuur