Handige checklist om de juiste bouwfirma te kiezen

Tips & tricks

Heb je een bouwfirma op het oog, check dan volgende zaken:

1. Welke ervaringen hebben andere bouwers met de firma? Je vindt natuurlijk veel commentaren op internetfora, maar het meest betrouwbare advies krijg je nog altijd van je vrienden en kennissen. Je kan ook gerust referenties opvragen bij de bouwbedrijven zelf. En als je hun openwervendagen of opendeurdagen bezoekt, krijg je meteen een goed beeld van hun manier van werken en de kwaliteit die ze leveren.

2. Hoelang bestaat het bedrijf al? Het zegt veel over de ervaring en betrouwbaarheid. Een firma die bijvoorbeeld al tientallen jaren bestaat, is al enkele keren haar tienjarige aansprakelijkheid voor ernstige bouwgebreken zonder kleerscheuren doorgekomen. Het getuigt van vakmanschap en kennis van zaken.

3. Hoe gedetailleerd is de offerte die je krijgt? Met duidelijke en transparante afspraken over prijs en oplevertermijn kom je later niet voor verrassingen te staan.

4. Wat is er allemaal in de prijs inbegrepen? En in welke mate voldoet de voorgestelde woning aan de nieuwste energienormen? Dat is belangrijk om weten, want hoe beter je huis scoort op energiezuinigheid, hoe lager je energiefactuur zal zijn.

5. Met welke leveranciers werkt de firma samen? Zijn dat betrouwbare merken die kwaliteit leveren, goed advies geven en je een uitgebreide keuze voorstellen?

6. Heeft het bedrijf oog voor jouw wensen en denkt het daarin mee? Is het duidelijk wie je bouwtraject opvolgt en waar je terechtkunt met vragen? Het is handig om op voorhand goed te weten wie je aanspreekpunt is.

De juiste bouwpartner kiezen is niet gemakkelijk. Maar als je deze lijst overlopen hebt, sta je weer een stapje dichter bij een geslaagde samenwerking én een mooi nieuw huis.

Veel succes!

Bron: Livios

Dit vind je vast ook interessant!