Duurzame verplaatsingen. Goed voor de planeet én je portemonnee!

Bij het inplannen van onze woonprojecten hechten we veel belang aan een strategische ligging. Zo ben je niet afhankelijk van een wagen en dure brandstofkosten.

Steeds meer mensen laten de wagen vaker staan. Zeker wanneer er een alternatief is. Dat komt niet alleen door hoge brandstofprijzen. Door de vele files zijn alternatieve vervoermiddelen vaak sneller en handiger. Bij onze nieuwbouwprojecten zorgen we ervoor dat je een waaier aan opties hebt.

Strategische ligging van onze projecten

Voor de locatie van elk nieuw project denken we strategisch na. We zorgen ervoor dat winkels, crèches, scholen, sport- en ontspanningsmogelijkheden in de buurt liggen. In vele gevallen zelfs op wandelafstand. Zo kan je ze gemakkelijk zonder de wagen bereiken. En daar blijft het niet bij.

We houden ook rekening met het openbaar vervoer . Bus- en tramhaltes of treinstations zijn steeds vlot bereikbaar. Zo heb je op z’n minst de keuze of je de wagen neemt of niet. Bij enkele van onze woonprojecten zijn deelwagens ook een optie.

Neem je toch liever je eigen wagen? Dat is natuurlijk geen probleem. In onze woonprojecten vind je moderne mogelijkheden zoals een parkeerhaven of parkeerpocket.


Parkeerpockets, de toekomst?

In het traditionele straatbeeld staan er in elke voortuin, op elke oprit, wagens. ’s Ochtends zorgt dat voor veel verkeer en lawaai. ’s Avonds is het hetzelfde liedje. De tijd dat kinderen veilig op straat konden spelen of dat je rustig een wandeling voor je woning kon maken, lijkt ver achter ons te liggen. Tot je voor een Durabrik woonproject met een parkeerhaven gaat. Daar is het weer een dagelijkse realiteit geworden.

In sommige van onze woonprojecten gaan we voor een autoluwe woonbeleving. De wagens worden aan de inrit van het domein in een parkeerhaven geparkeerd. Autoluw betekent niet autovrij. Ben je net boodschappen gaan kopen? Dan kan je nog steeds met de wagen tot aan je voordeur rijden. Daarna parkeer je de wagen in de parkeerhaven of parkeerpocket op je toegewezen parkeerplaats. Onnodig verkeer rond de woningen wordt gemeden.

Wat je in ruil krijgt is echt aangenaam. Je hebt geen doorgaand verkeer. Slaap je in de zomer met het raam open? Dan kan dat in alle rust. Wil je van je eigen of de gemeenschappelijke tuin genieten? Dan kan ook dat zonder het storend lawaai van voorbijrazende wagens. Kinderen kunnen in alle veiligheid spelen, waardoor de ouders ook geruster zijn. Je kan veel meer van je tuin en de omgeving rond je woning genieten.


Klinkt leuk! Maar wat dan met elektrische wagens?

Durabrik nieuwbouwwoningen zijn klaar voor de toekomst. Heb je een woning met een toegewezen plaats in een parkeerpocket? Dan kan je daar een elektrische laadpaal laten installeren. De parkeerpockets hebben de nodige wachtbuizen en voldoen aan de andere vereisten. In sommige van onze woonprojecten zijn er zelfs laadpalen voorzien in samenwerking met de stad of gemeente.


Ontdek enkele van onze projecten met een parkeerhaven of parkeerpocket!

Ontdek onze groene projecten met een parkeerhaven.


koppel-op-de-fiets

Elien en Gert-Jan kozen bewust voor een huis in een autoluwe buurt. 

Lees hier hun verhaal