De zoektocht naar een nieuwe woning

Als je verhuisplannen hebt komen al snel veel vragen bovendrijven. Kies je voor een nieuwbouwwoning,
een bestaande woning, een appartement of toch verbouwen? En wat doe je met je bestaande woning?
We helpen je graag op weg zodat je goed voorbereid aan je zoektocht kan beginnen.


1. Hoe ga je op zoek naar je nieuwe thuis?

Of je nu gaat bouwen, verbouwen of kopen, er zijn een aantal criteria die voor jou belangrijk zijn en die dus doorslaggevend kunnen zijn in de keuze naar je ideale thuis.

Om je een duwtje in de rug te geven, hebben we een handige lijst opgesteld met de basiscriteria die belangrijk zijn om te overwegen in de zoektocht naar je nieuwe huis of appartement. Ontdek de checklist en meer uitleg via onderstaande knop. Hou hem bij de hand en hopelijk vind je snel de woning naar jouw wens!

Ontdek onze checklist


2. Bouwen, verbouwen of kopen: De voor- en nadelen

Iedereen die besluit om niet te huren moet ooit de keuze maken tussen bouwen, kopen of renoveren.
Dat is voor de meeste mensen een weloverwogen beslissing aangezien elke optie voor- en nadelen heeft. Het is pas wanneer je die aan je persoonlijke voorkeuren koppelt dat de juiste keuze duidelijk wordt.
Ontdek alle praktische tips over bouwen en verbouwen op via onderstaande knop. Je kan er ook onze infogids "Bouwen of verbouwen" gratis downloaden.

Bouwen, verbouwen of kopen?


3. De 5 voordelen van nieuwbouw

Iedereen die besluit om niet te huren moet ooit de keuze maken tussen bouwen, kopen of renoveren. Dat is voor de meeste mensen een weloverwogen beslissing aangezien elke optie voor- en nadelen heeft. Het is pas wanneer je die aan je persoonlijke voorkeuren koppelt dat de juiste keuze duidelijk wordt.

Twijfel je nog om te bouwen omdat het veel tijd opslorpt en wel wat kost? Weet dan dat een nieuwbouw ook een pak voordelen heeft. Zeker als je het op langere termijn bekijkt, is nieuwbouw voordeliger dan een renovatie. We plaatste voor jou alle voordelen van nieuwbouw op een rijtje.

5 voordelen van nieuwbouw


4. De 5 voordelen van sleutel-op-de-deur

Je bent overtuigd van de voordelen van een nieuwbouw, maar je hebt schrik dat de bouw enorm veel van je tijd in beslag zal nemen. Dan is een sleutel-op-de-deur misschien iets voor jou. Ga op zoek naar een betrouwbare bouwpartner met wie het klikt. Hecht hier veel belang aan zodat je de juiste bouwfirma kiest. Samenwerken met een bouwbedrijf biedt heel wat voordelen.

5 voordelen van sleutel-op-de-deur


5. Hoe verloopt je eerste gesprek met Durabrik?

Stel, je hebt gekozen voor Durabrik: bij het eerste gesprek heb je vast veel vragen. Dat is ook heel normaal want bij de aankoop van een huis of appartement komt natuurlijk heel wat kijken. Onze bouwadviseur maakt graag een afspraak met jou op een moment dat voor jou het beste past. Tijdens dit gesprek krijg je alle details over het nieuwbouwproject waarin je interesse hebt. Klik op de knop hieronder en onze bouwadviseur Vincent legt je uit wat je allemaal kan verwachten! 

Het eerste gesprek met Durabrik


6. Hoe maak ik mijn woning verkoopklaar?

Stel, je hebt een nieuwbouwwoning gekocht. Het duurt wel even voor je bouw af is én je moet je huidige woning verkopen. Er komen binnenkort potentiële kopers kijken en het is dus belangrijk dat je woning er piekfijn uitziet.
Je zorgt er maar beter voor dat je tuin niet vol onkruid staat, je kranen van de badkamer niet lekken en dat je persoonlijke spullen niet rondslingeren in de woonkamer. 

We maakten voor jou een handig overzichtje met enkele praktische tips om je woning verkoopklaar te maken.

Ontdek onze tips


7. Bouwbegrippen voor beginnende bouwers!

Hoe zit het met het S-peil van je nieuwe woning? Of het E-peil? Heb je rekening gehouden met de wet-Breyne? Hoe zit het met je postinterventiedossier?...

We begrijpen jou, sommige bouwtermen klinken net als Chinees! Daarom hebben we een uitgebreid overzicht gemaakt met allerlei minder voor de hand liggende, maar belangrijke bouwbegrippen. Bij elke term geven we een woordje uitleg, handig om steeds bij de hand te hebben tijdens de zoektocht naar je nieuwe thuis.
Je kan het ABC voor de beginnende bouwer downloaden via onderstaande knop.
 

Bouwbegrippen voor de beginnende bouwer


8. Investeren in vastgoed en nieuwbouw

Je hebt vast al gehoord dat 'bakstenen hun waarde behouden'. Een investering in vastgoed is met andere woorden een standvastige belegging. De waarde van vastgoed gaat op lange termijn zelfs in stijgende lijn. Je kan dus een mooie meerwaarde boeken op een huis of appartement.

Daarnaast heb je nog redenen om te investeren in vastgoed. Het is fiscaal interessant: vandaag is lenen erg goedkoop en je kan het aftrekken van je belastingen. Indien je je vastgoed verhuurt, kan je met de maandelijkse huurinkomsten je lening afbetalen. Bovendien zijn de huurinkomsten een goede aanvulling op je spaarboekje en later op je pensioen. Kortom, een vastgoedinvestering levert je nu en later een mooi rendement op. 

Wil je nog meer uitleg en details rond het thema 'Investeren in vastgoed en nieuwbouw'?
Download onze infogids en ontdek waarom beleggen in nieuwbouw altijd een goed idee is. Bovendien ontdek je hoe Durabrik je kan helpen met een rendabele vastgoedinvestering!
 

Download infogids