Tips om je huis verkoopklaar te maken

Als je je huis of appartement zelf gaat verkopen, kan je je best wat voorbereiden door de inrichting, decoratie, netheid, enz. te verzorgen. Maak een goede indruk op potentiële kopers door je huis helemaal klaar voor verkoop te maken.

Zorg ervoor dat je huis of appartement helemaal klaar is om mensen te ontvangen voor bezichtiging. We geven je graag enkele handige tips om dit vlot te doen. Een potentiële koper kijkt immers anders naar je huis of appartement dan jijzelf.

tips om je woning verkoopklaar te maken

Zorg ervoor dat je huis er om te beginnen netjes bijligt.

Zorg dat alles opgeruimd is en zorgvuldig gepoetst is. Poets grondig de keuken en het sanitair, zorg dat de berging opgeruimd is, ruim al het speelgoed van de kleinsten op en berg persoonlijke spullen en paperassen op. Je zorgt er verder best voor dat de kattenbak en de hondenmat niet in het zicht staan, dat je de meubels hebt rechtgezet, dat je de schoenen, sportzakken en boekentassen in de kast stopt en dat er ten slotte propere lakens op de bedden liggen.

De geur in je huis bepaalt de sfeer.

Als je alles zorgvuldig poetst, zal er vanzelf een frisse geur in je huis hangen. Voeg desnoods wat extra geuren toe door met een luchtverfrisser te sprayen of door een heerlijk ruikende geurkaas aan te steken. Om verder in te spelen op de sfeer van je huis kan je snel een kopje koffie zetten of ervoor zorgen dat er een vers boeket bloemen op tafel staat. Maak het al helemaal gezellig door wat sfeerverlichting aan te steken.

Haal daarnaast de klusser in jezelf naar boven en voer de nodige (kleine) reparaties uit.

Herstel de kraan die lekt, repareer die ene klemmende deur en vervang dat kapotte lampje, wat anders meteen zo ongelukkig oogt. Naast de klusser speel je ook best even tuinman: veeg de stoep voor een hartelijk welkom, wied het onkruid, schrob je terras en zorg voor een vers gemaaid gazon.

Je huis maakt nu een piekfijne indruk en is klaar om verkocht te worden! 

Je kan onze handige tips om je huis verkoopklaar te maken downloaden als een handig en gratis document via onderstaande knop.

Download de tips


Hoe lang duurt het eigenlijk voor jouw nieuwbouwhuis instapklaar is?

De duurtijd van het bouwen van een huis kan heel sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren.