5 voordelen van nieuwbouw

Een nieuwbouwhuis of -appartement kost in aankoop meer dan een bestaand huis, maar op termijn is het de investering waard en haal je die er ook terug uit. Twijfel je nog om te bouwen omdat het veel tijd opslorpt en wel wat kost? Misschien overtuigen deze 5 voordelen je wel.

Wat zijn de 5 voordelen van nieuwbouw?

  • Op het moment dat je naar je nieuwbouwhuis of -appartement verhuist, is alles mooi afgewerkt. Je hoeft dus geen dag op de werf te kamperen. Ideaal als je van jezelf weet dat het niets voor jou is om te koken in een geïmproviseerde keuken en te slapen tussen het stof. Dit voordeel heeft natuurlijk niets met geld te maken, maar het heeft zeker een impact op je comfort en je gemoedsrust.
  • In een nieuwbouw geniet je meer wooncomfort. Want je ventilatie en verwarming zijn gloednieuw en geïnstalleerd volgens de laatste technieken. Een nieuw thuis of appartement is ook goed geïsoleerd, waardoor het in de winter gezellig warm is en in de zomer lekker koel blijft. In een oud huis durft het in de winter al eens moeilijk zijn om je te verwarmen.
  • Omdat je nieuwe technieken gebruikt, is je huis of appartement ook meteen energiezuiniger. En dat voel je maand na maand aan je energiefactuur.
  • In een nieuwbouw is alles net nieuw, dus je hebt er zeker de eerste tien à vijftien jaar weinig of geen onderhoud aan. En dus ook geen kosten.
  • Als je ooit beslist om je huis of appartement te verkopen, dan zal je gemakkelijker kopers vinden en een hogere verkoopprijs krijgen dan voor een huis die al oud was toen je ze kocht en er alleen maar ouder op geworden is.

"De woning voldoet aan de nieuwste energie- en isolatienormen, dus hoeven we ons de komende jaren geen zorgen te maken over dure onderhouds- of reparatiekosten."

Nadine en Rudy


"De prijzen lagen boven het budget dat ik oorspronkelijk in gedachten had, maar als je het op langere termijn bekijkt, heb je meer zekerheid."

Eveline


Twijfel je nog steeds tussen bouwen, kopen of verbouwen?

Download via volgende pagina onze handige gids die jou alle voor- en nadelen meegeeft.

Hulp bij je zoektocht