5 voordelen van nieuwbouw

Een nieuwbouwhuis of -appartement kost in aankoop meer dan een bestaand huis, maar op termijn is het de investering waard en haal je die er ook terug uit. Nieuwbouw biedt je een pak voordelen, zeker als je het op langere termijn bekijkt.

Investeren in nieuwbouw

5 extra's die je krijgt als je in nieuwbouw investeert

Twijfel je nog om te bouwen omdat het veel tijd opslorpt en wel wat kost? Weet dan dat een nieuwbouwhuis ook een pak voordelen heeft. Zeker als je het op langere termijn bekijkt, is nieuwbouw voordeliger dan een renovatie van een bestaande bouw.
 

  1. Op het moment dat je naar je nieuwbouwhuis of -appartement verhuist, is alles mooi afgewerkt. Je hoeft dus geen dag op de werf te kamperen. Ideaal als je van jezelf weet dat het niets voor jou is om te koken in een geïmproviseerde keuken en te slapen tussen het stof. Dit voordeel heeft natuurlijk niets met geld te maken, maar het heeft zeker een impact op je comfort en je gemoedsrust.
  2. In een nieuwbouw geniet je meer wooncomfort. Want je ventilatie en verwarming zijn gloednieuw en geïnstalleerd volgens de laatste technieken. Een nieuw thuis of appartement is ook goed geïsoleerd, waardoor het in de winter gezellig warm is en in de zomer lekker koel blijft. In een oud huis durft het in de winter al eens moeilijk zijn om je te verwarmen.
  3. Omdat je nieuwe technieken gebruikt, is je huis of appartement ook meteen energiezuiniger. En dat voel je maand na maand aan je energiefactuur.
  4. In een nieuwbouw is alles net nieuw, dus je hebt er zeker de eerste tien à vijftien jaar weinig of geen onderhoud aan. En dus ook geen kosten.
  5. Als je ooit beslist om je huis of appartement te verkopen, dan zal je gemakkelijker kopers vinden en een hogere verkoopprijs krijgen dan voor een huis die al oud was toen je ze kocht en er alleen maar ouder op geworden is.

Bij het verbouwen of zelf bouwen heb je vaak te kampen met onverwachte kosten. Zoek je nog een oplossing om zelf niet te veel tijd in je nieuwbouw te moeten steken, dan is een sleutel-op-de-deur misschien iets voor jou.

Ontdek de voordelen van sleutel-op-de-deur en nog meer interessante, maar ook belangrijke informatie die je kan helpen bij de zoektocht naar je nieuwe thuis.


Nog meer info nodig bij je zoektocht?

Vind via onderstaande knop nog meer interessante, maar ook belangrijke informatie die
je kan helpen bij de zoektocht naar je nieuwe thuis.

Hulp bij je zoektocht


Lees hier de ervaringen van enkele van onze klanten. Ook zij kozen voor nieuwbouw en delen graag hun verhaal.

Ontdek onze klantenverhalen