Geluid vermijden bij je warmtepomp? Zo doen we dat!

Duurzaamheid Tips & tricks

Steeds meer Durabrik klanten kiezen voor een lucht/water warmtepomp. Deze kan namelijk op gratis zonnestroom je woning verwarmen. Zo kan je je woning helemaal  energieneutraal maken!

Toch hebben vele klanten nog een zorg, namelijk het geluid dat het buitentoestel van deze warmtepomp zou produceren. Natuurlijk hebben we hier ook aan gedacht!

Doordat er in het buitentoestel van de warmtepomp een ventilator en een compressor zit, kan deze tot 50 dB produceren. Wanneer dit toestel dan te dicht bij gevoelige plaatsen geplaatst wordt, bijvoorbeeld buiten op het gelijkvloers vlakbij een raam, dan kan er hinder ontstaan. 

Daarom kiezen we, indien nodig, ervoor om deze buitentoestellen te overkappen. Op die manier wordt er niet alleen geluid gedempt, maar wordt het buitentoestel ook esthetisch 'weggewerkt'. 

We vergeleken het geluid van een warmtepomp zonder en mét overkapping. Duidelijk is dat de overkapping nog steeds wat geluid doorlaat, maar toch al heel wat minder. Dit wil zeggen dat het buitentoestel nog steeds met de nodige zorg op de juiste plaats dient gepositioneerd te worden.

Afdekkap waterpomp

Dit vind je vast ook interessant!