Is investeren in vastgoed nog interessant in 2024?

Investeren in vastgoed

Met deze inzichten maak je er een succes van

We leven in volatiele tijden. Veel particuliere beleggers zoeken bijgevolg een veilige haven voor hun spaargeld. Is investeren in vastgoed daar één van? Absoluut! Tenminste, als je het slim aanpakt. Hier zijn enkele inzichten en tips om in 2024 een duurzaam rendement te genereren uit huurinkomsten.

Locatie locatie locatie

Investeren in vastgoed op toplocaties is een garantie op succes. Daar waar de bevolkingsgroei het grootst is, zal bijgevolg ook de nood aan duurzame huurwoningen in de toekomst het hoogst zijn. Bijkomend zijn huurders gevoelig voor een gunstige mobiscore: goede verbinding met lokale handelaars, supermarkten, openbaar vervoer, scholen, ... 

Rendabel vastgoed in 2024? Let op de EPC-waarde

Succesvol investeren in vastgoed draait niet langer alleen rond locatie. In 2024 zal energiezuinigheid nog belangrijker worden.

In tijden van woelige energiekosten spreekt het uiteraard voor zich dat huurders een huis of appartement prefereren met een uitstekende EPC-waarde. Maar ook voor investeerders kan het EPC-label een doorslaggevende rol spelen bij de keuze van een opbrengsteigendom. Dat heeft alles te maken met de renovatieplicht die vanaf 1 januari 2023 ook voor energieverslindend residentieel vastgoed geldt.

Het goede nieuws is dat de nieuwbouwprojecten van Durabrik Invest vandaag de dag al voldoen aan de strengste EPC-waardes.

Maximaliseer je rendement met nieuwbouw

Die EPC-waarde weegt bovendien ook op het potentieel rendement bij een eventuele wederverkoop. Vastgoed met een goede EPC-score is gemiddeld 10,9% meer waard dan zijn energieverslindende tegenhangers en we verwachten dat dit verschil in 2024 enkel maar zal toenemen.

Oudere woningen verliezen dus sneller hun waarde … en zullen ook sneller ingrijpende renovatiewerken nodig hebben. Dat in tegenstelling tot nieuwbouw waar je de eerste 15 jaar geen onverwachtse kosten hoeft te verwachten! Bij nieuwbouwprojecten van Durabrik Invest teken je ook aan een vaste prijsgarantie. Je betaalt de prijs waarvoor je getekend hebt. De markt van de materiaalprijzen kan soms fluctueren, maar van zodra het compromis getekend is, komen er geen onverwachtse kosten meer bij.

Binnenkort eens praten?

Wordt 2024 het jaar waarin ook jij start met het investeren in vastgoed? Bij Durabrik Invest staan we steeds voor je klaar met advies op maat van je beleggersprofiel. Daarbij kiezen we resoluut voor duurzame nieuwbouwprojecten waarbij we zowel verhuurders als huurders maximaal ontzorgen.

Benieuwd hoe we er samen een succes van kunnen maken? Contacteer ons vrijblijvend!

Wat kan vastgoed voor mij betekenen?

Dit vind je vast ook interessant!