Vijf goede redenen om te investeren in nieuwbouw

Ben je op zoek naar een stabiele investering die je gemoedsrust biedt? Dan is investeren in vastgoed een prima optie. Twijfel je nog tussen investeren in nieuwbouw of bestaand vastgoed? Wel, hier zijn alvast een heleboel voordelen wanneer je kiest voor een investering in nieuwbouw.

Tevreden huurders

Dankzij de nieuwste technieken is een nieuwbouw bijna energieneutraal. Zo bespaart je huurder op zijn energiefactuur. Deze troef wordt alleen maar doorslaggevender. Daarnaast is een nieuwbouwpand stiller (want beter geïsoleerd), veiliger (want nieuwe ramen en deuren met goede sloten) en makkelijk in onderhoud. Wees maar zeker dat huurders dit comfort een meerwaarde vinden.


Optimale huurinkomsten

Voor een nieuwbouw vind je makkelijk huurders. Daardoor levert je pand vanaf dag één continu huurinkomsten op. Banken weten dat ook en zijn daarom makkelijker bereid om je een lening toe te kennen, vaak zelfs aan betere tarieven. Vraag zeker ook of je bank een BEN-krediet aanbiedt voor energiezuinige woningen. Want hoe voordeliger jij kan lenen, hoe hoger je rendement. Hoe je het rendement van je vastgoedinvestering berekent, lees je hier.


Fiscaal interessant

Een nieuwbouw voldoet aan alle voorschriften en kan je meteen fiscaalvriendelijk verhuren. Voor een bijna-energieneutrale woning (BEN) met E-peil E30 (de standaard) of lager, krijg je vijf jaar lang 50% korting op je onroerende voorheffing. Scoort je pand E20 of lager, dan betaal je de eerste vijf jaar zelfs helemaal geen onroerende voorheffing. Alweer een pluspunt voor je rendement.

 


Waardebehoud

Een woning met een EPC-score tussen 100-199 is nu al gemiddeld 10,9% meer waard dan een woning met een EPC tussen 400-499. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven en ERA. Energiezuinig wonen wordt in de toekomst nóg belangrijker en zal dus nóg meer impact hebben op de verkoopprijs. Of met andere woorden: oudere woningen zullen sneller hun waarde verliezen. Ze voldoen immers vaak nu al niet aan de strenge energienormen, laat staan over een aantal jaren. Het wordt daardoor steeds moeilijker om ze aan een goede prijs verkocht te krijgen. Een nieuwbouwwoning daarentegen beantwoordt wel aan alle energievoorschriften. Als je ze ooit wil verkopen, zal ze dankzij de goede energieprestaties nog altijd erg in trek zijn en een interessante verkoopprijs opleveren.


Gemoedsrust

Aan een nieuwbouw heb je de eerste vijftien jaar geen onderhoud. In een bestaande woning daarentegen moet je meteen opknapwerken uitvoeren of zelfs hele renovaties om het comfort te verhogen en aan alle geldende veiligheids- en energienormen te voldoen. Heel vaak duiken bij zo’n renovatie onverwachte kosten op, wat een flinke streep door de rekening is voor je rendement. 


Stephan Vandendaele

Graag advies op maat voor jouw vastgoedinvestering?


Vrijblijvende infomomenten met onze relatiebeheerder Stephan

Er zijn geen events in de nabije toekomst.