Vijf goede redenen om te investeren in nieuwbouw

Bent u op zoek naar een stabiele investering die u gemoedsrust biedt? Dan is investeren in vastgoed een prima optie. Twijfelt u nog tussen investeren in nieuwbouw of bestaand vastgoed? Wel, hier zijn alvast een heleboel voordelen wanneer u kiest voor een investering in nieuwbouw.


Tevreden huurders

Dankzij de nieuwste technieken is een nieuwbouw bijna energieneutraal. Zo bespaart uw huurder op zijn energiefactuur. Deze troef wordt alleen maar doorslaggevender. Daarnaast is een nieuwbouwpand stiller (want beter geïsoleerd), veiliger (want nieuwe ramen en deuren met goede sloten) en makkelijk in onderhoud. Wees maar zeker dat huurders dit comfort een meerwaarde vinden.


Optimale huurinkomsten

Voor een nieuwbouw vindt u makkelijk huurders. Daardoor levert uw pand vanaf dag één continu huurinkomsten op. Banken weten dat ook en zijn daarom makkelijker bereid om u een lening toe te kennen, vaak zelfs aan betere tarieven. Vraag zeker ook of uw bank een BEN-krediet aanbiedt voor energiezuinige woningen. Want hoe voordeliger u kan lenen, hoe hoger uw rendement. Hoe u het rendement van uw vastgoedinvestering berekent, leest u hier.


Fiscaal interessant

Een nieuwbouw voldoet aan alle voorschriften en kan u meteen fiscaalvriendelijk verhuren. Voor een bijna-energieneutrale woning (BEN) met E-peil E20 (de standaard) of lager, krijgt u vijf jaar lang 50% korting op uw onroerende voorheffing. Scoort uw pand E10 of lager, dan betaalt u de eerste vijf jaar zelfs helemaal geen onroerende voorheffing. Alweer een pluspunt voor uw rendement.

 


Waardebehoud

Een woning met een EPC-score tussen 100-199 is nu al gemiddeld 10,9% meer waard dan een woning met een EPC tussen 400-499. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven en ERA. Energiezuinig wonen wordt in de toekomst nóg belangrijker en zal dus nóg meer impact hebben op de verkoopprijs. Of met andere woorden: oudere woningen zullen sneller hun waarde verliezen. Ze voldoen immers vaak nu al niet aan de strenge energienormen, laat staan over een aantal jaren. Het wordt daardoor steeds moeilijker om ze aan een goede prijs verkocht te krijgen. Een nieuwbouwwoning daarentegen beantwoordt wel aan alle energievoorschriften. Als u ze ooit wil verkopen, zal ze dankzij de goede energieprestaties nog altijd erg in trek zijn en een interessante verkoopprijs opleveren.


Gemoedsrust

Aan een nieuwbouw heeft u de eerste vijftien jaar geen onderhoud. In een bestaande woning daarentegen moet u meteen opknapwerken uitvoeren of zelfs hele renovaties om het comfort te verhogen en aan alle geldende veiligheids- en energienormen te voldoen. Heel vaak duiken bij zo’n renovatie onverwachte kosten op, wat een flinke streep door de rekening is voor uw rendement. 


Graag advies op maat voor uw vastgoedinvestering?

0800 62 732 Contacteer ons