De oplevering

Goede afspraken maken goede vrienden. Van het overhandigen van de sleutels tot de nazorg, Durabrik blijft bij jou.

 

De grote stap

Eindelijk is het zover. Je woning is instapklaar en je mag je klaarmaken voor de grote verhuis.
We vertellen je graag nog wat over de voorlopige oplevering en de definitieve oplevering.

De voorlopige oplevering

Je projectleider heeft een datum gepland om je de definitieve sleutels te geven. In bouwtermen noemt men dit de voorlopige oplevering. Het zou kunnen dat er nog een paar kleine dingen niet in orde zijn. Daarom ga je tijdens de voorlopige oplevering van je woning samen met de projectleider rond in je nieuwe woonst en bekijk je wat Durabrik nog moet aanpakken. Je architect mag je hier natuurlijk bij helpen. We noteren alle punten in het opleveringsverslag, dat jij en je projectleider ondertekenen. Jullie spreken op dat moment ook af wanneer deze laatste zaken opgelost zullen worden.

Het saldo en de borgstelling moeten in orde gebracht worden voor de voorlopige oplevering. 
Bij de voorlopige oplevering start de 1-jarige garantie voor verborgen gebreken, net als de 10- jarige aansprakelijkheid. Je leest hier meer op onze pagina van bouw en bescherming

De definitieve oplevering

Een jaar na de voorlopige oplevering volgt de definitieve oplevering. Dit betekent dat de 1-jarige garantie voor verborgen gebreken verstrijkt (de 10- jarige aansprakelijkheid blijft gelden tot 10 jaar nà datum van voorlopige oplevering.)

Jouw projectleider zal contact met je opnemen om een datum en een uur te bepalen waarop de definitieve oplevering kan doorgaan in jouw woning. Op de afgesproken dag ga je samen met je projectleider na of alle punten die genoteerd werden op het verslag van voorlopige oplevering, opgelost zijn, en of er verborgen gebreken aan het licht zijn gekomen. Verwittig onmiddellijk Durabrik als je een verborgen gebrek ontdekt en wacht niet tot de definitieve oplevering om ons dit te melden. Ook deze keer wordt er door de projectleider een verslag opgemaakt. Als er eventueel punten genoteerd worden, zal de projectleider met jou een nieuwe termijn afspreken waarin alles opgelost wordt. 

Ook bij de definitieve oplevering moeten er twee zaken in orde gebracht worden, namelijk: 

  • Het verslag van definitieve oplevering
  • Model van opheffing i.v.m. de handlichting van borgtocht

Durabrik blijft bij je, ook na oplevering!

De definitieve oplevering betekent niet dat Durabrik je nu in de kou laat staan! Je zal veel plezier beleven aan je nieuwe woonst. Jouw woning zal al onze aandacht verkregen hebben en daarom willen we je graag nog eens herinneren aan de periodieke onderhouden om zo de levensduur van je woning te verlengen. Ontdek onze onderhoudstips via onderstaande knop.

Onderhoud van je nieuwe thuis