Onderhoudstips voor je nieuwe woning

Enkele praktische onderhoudstips om maximaal te genieten van je nieuwe woning.

Van je (t)huis genieten en blijven genieten!

Nadat je een flesje gekraakt hebt en geklonken hebt op je nieuwe thuis, ben je vertrokken om veel plezier te beleven aan je nieuwe woonst. We zetten je hierbij graag op weg met enkele tips voor regelmatig onderhoud en een jaarlijkse algemene controle. Indien je met ons in zee gaat, krijg je trouwens een heus onderhoudsboekje, waarbij we jou uitgebreid advies geven rond onderhoud en controle. Ontdek hieronder onze tips en download gratis het Durabrik onderhoudsboek onderaan deze pagina!

 • Goten en afleiders
  Gebruik geen harde materialen bij het reinigen, zodat het gootmateriaal (zink, koper, PVC) niet kan beschadigd worden. Gebruik bladvangers om de verstopping van de afleiders te beletten. Controleer ook alle bevestigingspunten, lasnaden en voegen.
   
 • Buitenschrijnwerk
  Gebruik geen droge doek bij PVC! De profielen van dit buitenschrijnwerk trekken dan sneller vuil aan door de elektrostatische belasting. Behandel de PVC wel één keer per jaar met een antistatisch onderhoudsproduct.
   
 • Vloer- en tegelwerken: keramische vloeren en tegels
  Je hebt wellicht veel tijd gestoken in het kiezen van de juiste vloer. Vermijd het binnenbrengen van zand of vaste deeltjes want zij veroorzaken krassen en/of het afslijten van de glazuurlaag.
 • Vloer- en tegelwerken: natuursteenvloeren
  Om de cementsluier te verwijderen die na de plaatsing en het voegen achterblijft en niet geheel met zaagmeel van wit hout of met wit zand kan worden weggehaald, wordt aangeraden vanaf min. 28 dagen na plaatsing als volgt te werk te gaan:
  • De sluier laten drogen.
  • De vloer stofzuigen.
  • Schuren met een licht alkalisch product (maximum pH van 10) en vooral niet met een zuur product. 
  • Spoelen met een dweil en zuiver water.
    
 • Vloer- en tegelwerken: siliconenvoegen
  Controleer regelmatig of de voegspecie tussen de tegels in de douchecabine nog in goede staat is. Merk je dat ze loskomen of scheuren vertonen, herstel ze dan meteen om water doorsijpeling in de wanden te vermijden. Maak géén gebruik van de douche vooraleer de herstelling is uitgevoerd.
   
 • Elektriciteit
  Laat de elektrische boiler om de 3 jaar controleren en ontkalken. 
   
 • Sanitair
  Wees niet gul met waspoeder en detergenten in wasmachine en vaatwasmachine. Als je teveel gebruikt, kunnen na verloop van tijd de leidingen dichtslibben. Gebruik dus de juiste producten!
   
 • Verwarming
  Laat de onderhoudsbeurten naargelang het type verwarmingsketel en brandstof altijd op tijd uitvoeren door een erkend vakman. Het is heel verstandig om hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten. Vervuilde branders zorgen voor een onvolledige verbranding en dus... voor minder comfort en een grotere belasting van het milieu. Bovendien kan dit je problemen met de wetgeving en brandpolis geven. 

Download: Het onderhoudsboek

Wil je graag meer weten over het onderhoud van je nieuwbouwwoning?

Met ons handig Durabrik onderhoudsboek krijg je een perfect overzicht van het wat en het hoe betreffende het onderhoud van je nieuwe woning.
Op die manier verleng je het comfort en de levensduur van je nieuwe thuis!

Download het document via de onderstaande knop!

Download het onderhoudsboek hier


Klantenverhalen

Laat u inspireren door verhalen van onze klanten. Want zij zijn onze beste referenties.  Je hoort of leest het van hen hoe ze onze samenwerking hebben ervaren.  Kunnen ze jou overtuigen?

Naar onze klantenverhalen