Investeren: bulletkrediet

Financieel

Dat je moet investeren in je toekomst, daar is iedereen het over eens. Want met het pensioentje van de overheid spring je later niet zo ver. Investeren in vastgoed is altijd een goed idee. Bakstenen behouden hun waarde en zijn een standvastige belegging. Ze levert je nu en later een mooi rendement op.

Als je kan aantonen dat je in de toekomst over een zeker kapitaal zult beschikken, dan kan een bulletkrediet (of een vastetermijnkrediet) een uitweg bieden. Dat zijn leningen waarbij de kredietnemer tijdens de looptijd alleen intresten betaalt. Het kapitaal wordt dan in één keer terugbetaald op de einddatum van het krediet. Dat kan een optie zijn voor wie bij zijn pensionering kan rekenen op het kapitaal van een groeps- of een levensverzekering of als de kredietnemer het pand later opnieuw wil verkopen.

Om zo’n bulletkrediet te krijgen, moet je wel soms aan strikte voorwaarden voldoen. Zo kan je geen pensioenkapitaal als waarborg geven als die nog wordt opgebouwd en als deze lager is dan het kredietbedrag op het ogenblik dat de lening wordt aangegaan.

Heb je op het ogenblik dat je de lening aangaat een pensioenkapitaal opgebouwd van 60.000 euro, dan volstaat dat bedrag niet om een bulletkrediet van 200.000 euro aan te gaan. De banken houden geen rekening met wat je mogelijk op uw 65ste als aanvullend pensioen zult ontvangen, alleen met wat je tot nu toe hebt opgebouwd.

Voorts betaal je bij een bulletkrediet meer intresten dan bij een gewone hypothecaire lening. De intresten worden namelijk berekend op het totale geleende bedrag en niet op het nog uitstaande kapitaal zoals bij een gewone hypothecaire lening.

Bij Belfius betaal je voor een bulletkrediet met variabele rentevoet 0,35 procent meer, voor een bulletkrediet met een vaste rentevoet is het tarief 0,50 procent hoger. Bij BNP Paribas Fortis ligt het tarief gemiddeld 0,25 procent hoger. Bij KBC betaal je voor een vastetermijnkrediet zelfs 1,5 procent meer.


Denk je erover na om te investeren in vastgoed?

Durabrik Invest biedt een waaier aan vastgoedwoningen aan die je een mooi rendement opleveren.
Kiezen voor nieuwbouw als investering heeft veel voordelen. Wil je hierover meer lezen, volg dan de link hieronder.

Voordelen van investeren in nieuwbouw

Dit vind je vast ook interessant!