Durabrik-Invest-Verhuren-Opbrengsteigendom

Opbrengsteigendom verhuren

Een opbrengsteigendom dient uiteraard om te verhuren en rendement te boeken. Je kan de verhuur van je pand zelf regelen of via een vastgoedmakelaar, maar sowieso moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Verhuren: hoe pak je dit allemaal praktisch aan? Van de huurprijs bepalen tot je huurders selecteren: je leest er hier meer over.


Hoe kies je de juiste huurder?

Je opbrengsteigendom verhuur je liefst aan iemand die stipt betaalt en je woning onderhoudt alsof het de zijne is. Om te weten te komen wie je voor je hebt, kan je potentiële kandidaten daarom een aantal vragen stellen. Selecteer vervolgens de geschikte huurder op basis van objectieve criteria, zonder discriminatie.

Kies de juiste huurder


Hoe kan ik me beschermen tegen huurachterstal?

Hoewel investeren in vastgoed standvastig en rendabel is, hebben mensen soms wat schrik van ‘de huurders’. Wat als ze de huur niet op tijd betalen? Of de woning of het appartement niet goed onderhouden? Ook in moeilijke situaties word je als verhuurder beschermt. Van een goede selectie van je huurder tot de verhuurdersverzekering: zo bescherm je je tegen negatieve ervaringen. 

Bescherm je tegen huurachterstal


“Investeren in vastgoed is tastbaar en financieel interessant.”

Luc Hofman investeert al jaren in vastgoed. Zijn voorkeur gaat naar nieuwbouw. Durabrik bouwde daarom voor hem al 6 opbrengsteigendommen. Een nieuw project wordt opgestart.Als de woningen up-to-date zijn qua materialen en energieverbruik, dan kan je ze heel lang verhuren aan een mooie prijs en heb je er zelf weinig onderhoud aan.

Lees de ervaringen van Luc 


Wat als je huurder het huurcontract wil opzeggen?

Jouw huurder kan zijn huurcontract op ieder moment opzeggen. Er zijn wel een aantal spelregels waaraan hij zich zal moeten houden. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Wat moet een huurder respecteren?


De ideale opbrengsteigendom nog niet gevonden?

Bekijk dan zeker ons uitgebreide aanbod aan interessant investeringsvastgoed.

Toon mij het aanbod