Kristof bouwt virtueel huizen

Werken bij Durabrik

Kristof Diericx is 3D BIM modelleur bij Durabrik. Een indrukwekkende functietitel, maar wat houdt dat precies in?

 

Wat is de rol van een 3D BIM modelleur tijdens het bouwproces?

Wel, kort omschreven bouw ik eigenlijk virtueel huizen. Wanneer de architect zijn bouwplannen klaar heeft, zet ik die via grafische software om in een 3D model. Dat model bevat veel details en je kan er ook heel veel informatie uithalen. Zo staan bv. alle voorziene materialen erop met een code. Aan de hand daarvan kan ik exact berekenen welke hoeveelheden we nodig hebben en een totaalbudget bepalen. Met die informatie kunnen mijn collega’s verder om die materialen te bestellen en de prijs van de woning te bepalen. We maken met onze klanten steeds duidelijke afspraken over de kwaliteit van afwerking en het kostenplaatje van hun woning. Dat kan niet zonder een gedetailleerd 3D model. Alles wat op de tekening staat, wordt verrekend. Dat model is dus een heel belangrijke basis voor een vlekkeloos bouwproces en voor de berekening van een correcte kostprijs.

 

Wat vind je het leukst aan je job?

Ik vind het plezant om digitaal huizen te bouwen. Mijn ervaring die ik heb opgedaan op het terrein als voormalig projectcoördinator helpt mij om mogelijke problemen snel te detecteren en die samen met mijn collega’s op te lossen voor de bouwwerken beginnen. Dat helpt natuurlijk enorm om het hele proces nadien zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 

Wat is volgens jou de grootste uitdaging aan deze job?

De grootste uitdaging zijn de strakke deadlines om alles klaar te krijgen. We willen natuurlijk onze bouwprojecten zo snel mogelijk opstarten, maar tegelijk mag je ook niets vergeten en geen fouten maken, want dan loopt het daarna voor de collega’s in het honderd. Er rust dus wel een zekere verantwoordelijkheid op mijn schouders, maar dat maakt het juist interessant.

 

Waarom werk je graag bij Durabrik?

Dat Durabrik een tweede thuis wil zijn voor z’n medewerkers is zeker geen loze belofte. Ik werk hier nu twaalf jaar en ik hou van de toffe sfeer binnen het bedrijf. Zelfs tijdens het thuiswerken hielden we goed contact met elkaar via virtuele koffiepauzes bijvoorbeeld en een digitale kerstmeeting waarop we plaatjes konden aanvragen. Onze work-lifebalance staat hier op nummer één. Ik vind het ook tof dat ik een fietsleasing en fietsvergoeding krijg. Gratis woon-werkverkeer dus en het is nog gezond ook!


Versterk je graag ons team?

Bij Durabrik kan je aan de slag in uiteenlopende functies. Van 3D BIM modelleur en werfleider tot jurist en marketeer. Neem een kijkje in ons jobaanbod.

Bekijk onze vacatures

Dit vind je vast ook interessant!