Een sleutel-op-de-deurwoning, wat is dat?

Tips & tricks

Als je voor een nieuwbouw kiest via het sleutel-op-de-deurprincipe, neemt een bouwfirma het hele bouwproces in handen. Dat werkt zo:

Wat is sleutel-op-de-deurbouwen?

Eerst en vooral zit je samen met de bouwfirma of projectontwikkelaar om je wensen te bespreken qua locatie, regio, type woning, enz. De bouwfirma doet continu uitgebreid onderzoek naar de beste woonlocaties en kan je zo helpen bij de selectie van het juiste woonproject.   

Bouwfirma neemt proces in handen

De sleutel-op-de-deurbouwfirma neemt de volledige planning en uitvoering voor zijn rekening: van het ontwerp tot de ruwbouw en de afwerking. Zelfs de bouwaanvraag brengt de firma voor je in orde.

Je hoeft dus zelf geen contact te zoeken met een aannemer, architect, installateur, stukadoor, …

Ontdek de 5 voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning.

sleutel-op-de-deurwoning
Interieurkeuzes via partners

De keuze van je keuken, badkamer, vloeren, deuren, … blijft in je eigen handen. Je bouwfirma verwijst je daarvoor door naar een aantal gespecialiseerde partners. Die geven jouw keuze opnieuw door aan de bouwfirma die voor de installatie zorgt.

Instapklare woning

Je verhuist dus meteen naar een instapklare woning. En dan bepaal je natuurlijk helemaal zelf hoe jij je woning verder inricht. Inspiratie daarvoor kan je opdoen in een kijkwoning van de projectontwikkelaar.

En de sleutel-op-de-deurprijzen?

De prijs van je woning ligt vooraf vast, zonder verrassingen. Bovendien ben je dankzij de wet Breyne optimaal beschermd indien er toch iets fout gaat tijdens de bouw. En ook de timing kan je sleutel-op-de-deurbouwfirma perfect inschatten.

Dit vind je vast ook interessant!